Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Dzanardi veselības stāvoklis pasliktinās

Juris Grīns
Juris Grīns

Dzanardi veselības stāvoklis pasliktinās
Alekss Dzanardi. Foto: Motorsport.com

Sportista Aleksa Dzanardi veselības stāvoklis atkal kļuvis nestabils, līdz ar to pieņemts lēmums viņu no rehabilitācijas klīnikas nosūtīt atpakaļ uz intensīvās terapijas nodaļu citā slimnīcā.

Pēc negadījuma, kurā itālis guva smagas galvas un sejas traumas, tika novēroti visai strauji veselības uzlabojumi, Dzanardi dzīvība vairs nebija apdraudēta, viņa stāvoklis tika raksturots kā stabils, tādēļ bijušo F1 pilotu no Sjēnas nosūtīja uz rehabilitācijas klīniku Leko provincē.

Ārsti piektdien paziņoja, ka sācies satraukums par Dzanardi šī brīža stāvokli, tādēļ viņš atkal nosūtīts uz intensīvās terapijas nodaļu, šoreiz slimnīcā Milānā. Paziņojumā, zem kura parakstījies rehabilitācijas klīnikas pārstāvis Klaudio Dzanado, teikts, ka šādu lēmumu kopīgi pieņēmuši slimnīcas vecākie ārsti.

Vēl pirms dažām dienām pieredzes bagātā sportista dēls Nikolo Dzanardi sacīja: "Esam priecīgi, ka atlabšana notiek daudz straujāk nekā bijām gaidījuši. Ja runājam nedaudz sīkāk, viņam ir kļuvis mazliet labāk, un viņš sāk atlabt. Šobrīd vairs nepastāv draudi viņa dzīvībai, un tas vien jau daudz ko izsaka. Tomēr atkārtošu, ka rehabilitācija paņems ilgu laiku."

Slimnīcā Sjēnā 53 gadus vecajam Dzanardi tika veiktas vairākas neiroloģiskās operācijas, bet rehabilitācijas klīnikā viņš atradās kopš šīs nedēļas sākuma.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...