Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Miris līdzšinējais "Ferrari" prezidents Markione

Juris Grīns
Juris Grīns

Miris līdzšinējais "Ferrari" prezidents Markione
Serdžio Markione
Foto: REUTERS/Scanpix

66 gadu vecumā mūžībā devies Serdžo Markione, kurš līdz šim darbojās kā "Ferrari" prezidents, bet no amata veselības problēmu dēļ atkāpās pagājušajā nedēļā.

Markione piedzima Itālijā, bet, kad viņam bija 14 gadi, ģimene emigrēja uz Kanādu. Tieši Amerikā viņš uzsāka savu veiksmīgo karjeru automobiļu nozarē.

2006. gadā Markione tika iecelts par problēmās nonākušās "Fiat Group" priekšsēdētāju. Viņš spēja kompāniju stabilizēt un atgriezt to pie peļņas, bet 2009. gadā no bankrota izglāba "Chrysler".

2014. gada oktobrī pēc 23 amatā nostrādātiem gadiem no "Ferrari" prezidenta amata atkāpās Luka di Montedzemolo un viņa vietā tika iecelts Markione. Tāpat itālis bija "Fiat Chrysler" grupas vadītājs. Pēdējos gados viņš arvien vairāk iesaistījās arī "Formula 1" komandas darbā, un lielā mērā ir atbildīgs par komandas progresu un nonākšanu līdz tām pozīcijām, kādās tā atrodas šogad.

Pēc Markiones aiziešanas no amata par "Ferrari" izpilddirektoru iecelts Luiss Kamiljeri, bet priekšsēdētājs turpmāk būs Džons Elkans. Pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka Markione no amata aiziet, jo viņam radušās komplikācijas pēc operācijas.

Izmantotie resursi:
The Drive - Automotive News, Car Reviews and...