Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" vairs nav visātrākā F1 mašīna, uzskata Verstapens

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" vairs nav visātrākā F1 mašīna, uzskata Verstapens
Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru F1 posmā Spānijā, taču atzina, ka "Red Bull" komanda vairs nav visātrākā. Pole position ieguvējs Lando Noriss tikmēr pauž nožēlu, ka pēc slikta starta zuda izredzes uz uzvaru.

Verstapens startā apdzina Norisu, taču abiem garām aizbrauca Džordžs Rasels. "Mercedes" pilotu Verstapens apdzina jau pirmajos apļos, pēc kā spēja palielināt pārsvaru un vēlāk to izmantot savā labā.

"Tas, kur pagriezām sacīksti sev par labu, bija sākums, kad trešajā aplī pārņēmu vadību," skaidro Verstapens. "Tobrīd arī izdevās nodrošināt to, ka būšu priekšā Lando finišā. Līdz pirmajam boksu apmeklējumam braucu ļoti agresīvi un domājot par pozīcijas aizstāvēšanu, par cik pitstopu veicām salīdzinoši agri. Viņi noteikti bija nedaudz ātrāki, tāpat labāki attiecībā uz riepām, un tas, protams, ir nedaudz satraucoši. Tā nav lieta, ko gribam redzēt, bet komanda sacīkstē visu izdarīja labi. Izmantojām visas dotās iespējas. Tas ir aizraujoši, bet, taču kad domāju nevis par sportu, bet pats par sevi, gribu lielāku ātrumu no mašīnas. Šobrīd mēs neesam visātrākie. Tieši tāpēc līdz pat beigām vajadzēja spiest gāzi grīdā. Nogrieznis līdz pirmajai riepu maiņai, protams, palīdzēja nonākt tādā pozīcijā, ka esam komfortablā vadībā. Ja startā es nebūtu apdzinis Lando, domāju, ka finišētu otrais."

Noriss pauda neapmierinātību par slikto startu, kas izraisīja arī nākamos notikumus viņam ne par labu. Uz riepu maiņas rēķina tika zaudētas pozīcijas, ko gan izdevās atgūt ar vairākām apdzīšanām un nonākt otrajā vietā. Tomēr finišā "McLaren" braucējam pietrūka dažu sekunžu, lai noķertu līderi Verstapenu. Noriss cer to labot nākamajos posmos, kas notiks viņam līdz šim veiksmīgās trasēs.

"Nav labi, man vajadzēja uzvarēt," saka Noriss. "Padevās slikts starts - tieši tik vienkārši. Mašīna šajā sacīkstē bija neticami ātra. Domāju, pavisam noteikti, bijām visātrākie. Vienkārši visu pazaudēju jau sākumā. Esmu sarūgtināts, bet ir daudz pozitīvā. Tikai viens negatīvais, kas visu izpostīja. Bet es zinu, ka nākamreiz varu to labot. Citādi labs punktu krājums. Paldies komandai, jo mašīna bija lieliska. Austrija un Silverstona ir vienas no manām mīļākajām trasēm, ja skatāmies uz iepriekš tur parādīto veikumu. Ar aizrautību gaidu nākamos posmos, jo esam ieskrējušies."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv