Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Koronels: "Verstapens rāda vidējo pirkstu visiem pārējiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Koronels: "Verstapens rāda vidējo pirkstu visiem pārējiem"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Holandiešu autosportists Toms Koronels atzinis, ka F1 pilots Makss Verstapens šogad lieliski spēj nodemonstrēt, kāds "sacīkšu nezvērs" viņš ir. Pēc Koronela vārdiem, lielisks piemērs bijis iepriekšējā posma kvalifikācija Monreālā, kur slapjā trasē neviens ar viņu nespēja konkurēt.

Verstapens šosezon deviņos posmos guvis jau sešas uzvaras. Pēc pirmajiem trim posmiem viņš kopvērtējumā bija 46 punktus aiz tā brīža līdera Šarla Leklēra, bet šobrīd jau ir pārliecinošā līderpozīcijā un iekrājis 46 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Serhio Peresu.

Sportista tēvs Joss Verstapens nereti ticis kritizēts par to, cik stingros apstākļos audzinājis savu dēlu, taču Koronels domā, ka tieši tādēļ no viņa izaudzis tik spēcīgs pilots.

"Jo lielāks spiediens uz viņu ir, jo labāks ir Verstapens," saka Koronels. "Viņš pats vienmēr teicis, ka ticis audzināts spiediena apstākļos, un tas bijis lielāks spiediens nekā šobrīd. Viņu uzaudzināja Joss. Daži cilvēki sacīs, ka nav labi audzināt savus bērnus, uzliekot uz tiem tik lielu spiedienu, kad viņi vēl ir tik jaunu. Bet tādā veidā ir izaudzināts sacīkšu nezvērs. Makss ir samierinājies ar spiedienu visu savu dzīvi, un šobrīd viņš to vairs nejūt, kas ir pozitīvi."

Koronels uzskata, ka Kanādas posma kvalifikācijā bija perfekts piemērs tiem standartiem, ko viņš ar Josu sev ir nosprauduši.

"Viņš vienmēr brauc uzbrukuma režīmā," atzīst Koronels. "Katru reizi, dodoties trasē, viņš bija sekundi priekšā pārējiem. Kāpēc vispār būtu jāuzņemas tāds risks? Viņš it kā rādīja vidējo pirkstu visiem pārējiem. Kvalifikācijā visi pārējie cīnījās par pozīcijām aiz viņa."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!