Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noskaidrots vaininieks Hamiltona un Maldonado sacīkšu incidentā

Noskaidrots vaininieks Hamiltona un Maldonado sacīkšu incidentā
Lūiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

Vakardienas aizraujošājā F1 Eiropas ''Grand Prix'' sadursmi pēdējā aplī piedzīvoja Lūiss Hamiltons un Pastors Maldonado. Neilgi pēc posma beigām kļuva zināms, ka sacīkšu tiesneši piesprieduši Maldonado sodu, kura dēļ ''Williams'' braucējs atbīdīts no 10. uz 12. pozīciju, par kuru punkti netiek piešķirti.

Vakardienas sacīkšu pēdējā aplī Maldonado centās tikt garām tā brīža trešās vietas ieguvējam Lūisam Hamiltonam, tomēr beigās abi piloti saskrējās. Pēc avārijas Hamiltons sacīkstes vairs nevarēja turpināt, bet Maldonado turpināja braukt un finišēja 10. pozīcijā, iegūstot vienu punktu.

Neilgi pēc Eiropas ''Grand Prix'' beigām sacīkšu tiesneši nosprieda, ka šajā sacīkšu incidentā vainīgs ir Maldonado, un piešķīra venecuēlietim 20 sekunžu sodu, kas atbīdīja viņu no 10. un 12. vietu, atņemot izcīnīto vienu punktu.

Pēc finiša Maldonado sniedza arī īsu komentāru. ''Es nezinu, kāpēc Hamiltons tā rīkojās. Viņa riepas bija nodilušas, un es biju krietni ātrāks. Uzskatu, ka viņš savu pozīciju mēģināja aizsargāt pārlieku agresīvi, kas mūs abus beigās noveda pie neveiksmīga iznākuma,'' savas domas atklāja Venecuēlas F1 braucējs.

Atgādinām, ka vakardien, esot sacīkšu līdera godā, izstājās arī ''Red Bull'' pilots Sebastians Fetels, bet uzvaru svinēja Valensijas posma mājinieks Fernando Alonso. Tā kā ''Ferrari'' pilota tuvākie sekotāji no sacīkstēm izstājās, tad spānis savu pārsvaru par pašreizējo kopvērtējuma otrās vietas īpašnieku Marku Vēberu ir palielinājis līdz 20 punktiem.

Maldonado un Hamiltona avārija Eiropas ''Grand Prix'' pēdējā aplī

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Kurš no pilotiem, Jūsuprāt, bija vainīgs Hamiltona un Maldonado sacīkšu incidentā?

  • 164

  • 69


  -2 [+] [-]

, 2012-06-25 14:36, pirms 12 gadiem
maldonado istais lai par agresīvu braukšanu runātu

  +3 [+] [-]

, 2012-06-25 15:01, pirms 12 gadiem
Imants Bargais rakstīja: maldonado istais lai par agresīvu braukšanu runātu
Vecu janu sieru saedies? Hamiltons nekad nav macejis zaudet godiga cina,spilgts pieradijums,pedejais posms. Ka suns uz siena kaudzes - ne sasham ne pasam.

  -1 [+] [-]

, 2012-06-25 15:17, pirms 12 gadiem
Maldonado atgriežoties trasē pārbrauca pār malu, kuras dēļ viņš palecās, tāpēc nespēja iekāroties hamiltonam sānā, bet ietriecās viņā... Maldonādo pats bija vainīgs, varēja nogriezt līkumu, un palaist hamiltonu prekšā un mēģināt viņu apdzīt nākamajos līkumos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-06-25 15:46, pirms 12 gadiem
Tiesnesi gan ir idioti!!! Hamiltons ir diezgan agresivs braucejs,ta ka tiesnesu lemums ir nepareizs...Un loti labi var redzet ka Hamiltons speciali brauca virsu!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-25 15:48, pirms 12 gadiem
trakais_no_rajona rakstīja: Katrā ziņā Maldonādo smagi pārkāpa noteikumus,jo apdzīt ārpus trases robežām nav atļauts!
Pēc viņa teiktā sanāk,ja prieksā braucosam pilotam ir nodilusas riepas,tad jālaiž garām? klauns
Nu katra gadijuma ne jau nu nogriez celu,un mainit trajektoriju ari pec noteikumiem ir aizliegts mainit,jo Maldonado tiri gaja garam...

  -1 [+] [-]

, 2012-06-25 16:25, pirms 12 gadiem
Maldonado aizmirsa, ka viņš bija izbraucis ārpus trases un trasē atgriezās tikai pēc Hamiltona izsišanas.

  -1 [+] [-]

, 2012-06-25 17:14, pirms 12 gadiem
Arsenich rakstīja: Nu katra gadijuma ne jau nu nogriez celu,un mainit trajektoriju ari pec noteikumiem ir aizliegts mainit,jo Maldonado tiri gaja garam...
Kurā vietā tad viņš mainija to trajektoriju(2x)? Maldanado būtu piebremzējis vai pārbraucis pāri guļošajiem policistiem atgriezies trasē aiz Hamiltona un pēc pāris līkumiem tā pat ticis garām bez problēmām.

Labāk neskaties vairs F1 un ej fanot par saviem Dinamo.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-25 17:35, pirms 12 gadiem
Arsenich rakstīja: Tiesnesi gan ir idioti!!! Hamiltons ir diezgan agresivs braucejs,ta ka tiesnesu lemums ir nepareizs...Un loti labi var redzet ka Hamiltons speciali brauca virsu!!!
virsū negrieza, bet arī vietu neatstāja. Te vajadzētu apelāciju iesniegt. Lai ar kā Šumahers tika uz podesta vismaz reizi.

     [+] [-]

, 2012-06-27 04:45, pirms 12 gadiem
Nu pastas ka tas Spanis brauc, sacikstes sakuma Kimi izspiez no trases Kimsters atkrit uz sesto, pectam aiztav super agresivi savu poziciju, un beigas Hamiltonam palidz no trases izlidot, es teiktu tur abi vainigi jo Hamiltons stresa situacijas arii var uzvesties parlieku agresivi tapat ka jaunais Spanietis..