Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Hamiltons būtu sabojājis Verstapena karjeru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Hamiltons būtu sabojājis Verstapena karjeru"
Makss Verstapens un Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Džordžs Rasels uzskata, ka Maksa Verstapena karjera varētu būt izvērsusies pavisam savādāka, ja viņš nevis kļūtu par "Red Bull" pilotu, bet startētu "Mercedes" komandā kopā ar Lūisu Hamiltonu.

Rasels trīs sezonas pavadīja vājajā "Williams" vienībā, pirms saņēma uzaicinājumu kļūt par "Mercedes" pilotu. Intervijā "Square Mile" britu pilots stāsta, ka tas, iespējams, devis viņam priekšrocības attiecībā pret tiem braucējiem, kuri ātri tikuši pie iespējas startēt kādā no vadošajām komandām.

"Mēs nekad neuzzināsim, kā viss varēja izvērsties," viņš saka. "Es sev saku, ka tas ir ieguvums, jo man patīk uzskatīt, ka glāze ir pa pusei pilna, nevis pustukša. No visām situācijām cenšos paņemt pozitīvo. Tomēr es varētu šeit sēdēt un stāstīt, ka esmu pazaudējis trīs gadus no savas karjeras, jo startēju ar mašīnu, kas bija lēnākā un nevarēju cīnīties par uzvarām. Bet var arī paņemt pozitīvo, ko tur ieguvu. Varbūt braucot pa aizmuguri vairāk iemācījos cīnīties, salīdzinot ar tiem maniem konkurentiem, kas jau pašā sākumā tika iemesti lielajā nezināmajā. Daži tādā veidā ir sabojājuši savas karjeras."

Pēdējo divu F1 sezonu čempiona Verstapena karjera izvērsās atšķirīga, jo viņš tikai vienu pilnu sezonu pavadīja "Toro Rosso" nometnē, pirms kļuva par "Red Bull" pilotu. Rasels uzskata, ka Verstapenam būtu klājies daudz smagāk, ja tā vietā būtu jāstartē "Mercedes" vienībā kopā ar Hamiltonu.

"Ja viņš toreiz būtu sācis startēt "Mercedes" komandā pret Luisu, kurš bija savu spēku pilnbriedā, tas varēja iedragāt viņa karjeru," atzīst Rasels. "Uz to var skatīties no divām pusēm. Skaidrs, ka pēc trim, četriem gadiem Makss bija kļuvis par labāku pilotu nekā toreiz, kad saņēma paaugstinājumu jau pēc pusotra gada. Ja viņam būtu jāsacenšas pret pilotu, kurš ir savā labākajā formā un dominējoši brauc ar mašīnu, ko labi pazīst, varbūt Maksa karjera šobrīd būtu iegrozījusies savādāk."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs