Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" nesola Alonso uzvarēt spējīgu mašīnu tuvāko gadu laikā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" nesola Alonso uzvarēt spējīgu mašīnu tuvāko gadu laikā
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

"Aston Martin" vienības vadītājs Maiks Kraks atzīst, ka Fernando Alonso komandā ir kā piemērs visiem darbiniekiem, jo izceļas ar nevainojamu darba ētiku. Tajā pašā laikā komanda nesola, ka tuvākajos gados tai izdosies iesaistīties cīņā par titulu.

Divu F1 titulu īpašnieks Alonso ir šī brīža vecākais pilots uz starta, tomēr ar savu veikumu sezonas pirmajos posmos viņš pamatīgi spējis pārsteigt gan līdzjutējus, gan savu jauno komandu. Bahreinā, Saūda Arābijā un Austrālijā spāņu veterāns izcīnījis trešās vietas, kas ļauj šādu pozīciju ieņemt arī kopvērtējumā.

"Aston Martin" mehāniķi, pilotam kāpjot uz pjedestāla, Melburnā sāka dziedāt viņa vārdu. Kraks uzskata, ka tas atspoguļo cieņu, ko šis sportists izpelnījies pārējo darbinieku vidū.

"Domāju, ka tas parāda, kas viņš šajā komandā ir," saka Kraks. "Fernando šeit ienesis daudz enerģijas, daudz pozitīvas emocijas. Viņš vienmēr ir kā piemērs pārējiem. Viņš parasti ierodas agri, patiešām smagi strādā, un šādu piemēru rāda. Citi to redz un pārņem. Tā ir papildus motivācija. Tas, ka viņi dziedāja viņa vārdu, ir apliecinājums arī viņam pašam, cik daudz viņš šajā komandā ir ienesis."

Komandas vadītājs arī slavē Alonso stabilo sniegumu sacīkšu nedēļas nogalēs.

"Ja kāds man pirms sezonas būtu teicis, ka pēc pirmajiem trim posmiem mums būs trīs pjedestāli, es tam nebūtu ticējis," neslēpj Kraks. "Tas arī parāda, kāds čempions pie mums brauc. Viņa veikums ir neticams, ļoti stabils. Paskatoties uz visām šogad notikušajām sesijām, arī treniņbraucieniem, viņš vienmēr ir kādā no vadošajām pozīcijām, vienmēr cenšas iet uz maksimumu."

Kraks gan noliedz, ka komanda tuvākajos pāris gados varētu sarūpēt tādu mašīnu, ar ko Alonso būtu iespēja izcīnīt trešo F1 titulu.

"Es tiešām priecātos, ja mēs spētu viņam nodrošināt tādu mašīnu, lai viņš varētu izcīnīt trešo titulu, taču šajā ziņā mums nevajadzētu lidināties mākoņos," reālists ir Kraks. "Pašlaik esam spēruši pirmo soli uz priekšu no tās vietas, kur bijām, un mums nevajadzētu aizsapņoties."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs