Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers: "Jebkurā brīdī esmu gatavs sēsties "Ferrari" formulā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers: "Jebkurā brīdī esmu gatavs sēsties "Ferrari" formulā"
"Ferrari" boss Matija Binoto un Miks Šūmahers. Foto: Motorsport.com

"Haas" pilots Miks Šūmahers pavēstījis, ka ir gatavs jebkurā brīdī pārsēsties "Ferrari" mašīnā, ja kāds no šīs komandas pamatsastāva braucējiem kaut kāda iemesla dēļ nevarētu piedalīties sacīkstēs. Šūmahers ir "Ferrari" vienības rezervists.

Aptuveni nedēļu pirms jaunās sezonas sākuma "Covid-19" vīruss tika konstatēts Danielam Rikjardo, taču līdz Bahreinas posmam "McLaren" pilots atguvās un varēja iziet uz starta. Tikmēr Sebastians Fetels šī paša iemesla dēļ bija spiests izlaist Bahreinas "Grand Prix", tāpēc "Aston Martin" komandā viņu aizstāja Niko Hilkenbergs. Nav arī vēl skaidri zināms, vai Fetels varēs doties trasē šonedēļ Saūda Arābijā.

Tā kā uz sportistiem, kas saķēruši "Covid-19", attiecas zināmi ierobežojumi, Šūmahers izteicis pilnīgu gatavību jebkurā momentā aizstāt Šarlu Leklēru vai Karlosu Sainsu, kuri pēc pirmā posma ir pirmajās divās vietās F1 kopvērtējumā.

"Esmu gatavs jebkurā brīdī," saka Šūmahers. "Esmu sacīkšu braucējs, tāpat kā visi pārējie. Manuprāt, mūsu mašīnas ir diezgan līdzīgas. Mums ir vienādi motori un arī citas detaļas abu komandu mašīnām ir vienādas. "Ferrari" mašīnas esmu iepazinis jau kopš 2019. gada. Un darbs pie tām norit līdzīgi kā pie mūsējās."

2020. gadā Džordžam Raselam bija iespēja Sakiras posmā aizstāt tā brīža vadošās komandas "Mercedes" pilotu Lūisu Hamiltonu. Pēc starta viņš bija līderis un nebija tālu no pirmās uzvaras, taču cerībām svītru pārvilka problēmas ar riepām. Šogad Rasels jau kļuvis par "Mercedes" pamatsastāva pilotu. Arī Šūmaheram ir solīts, ka nākotnē viņš varētu pārstāvēt "Ferrari".

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-03-25 08:05, pirms 3 gadiem
Vizinies tik ar kartingu, te nav Tavs līmenis. Tik, cik senča uzvārds un nekas vairāk.

     [+] [-]

, 2022-03-25 08:21, pirms 3 gadiem
Līdz Magnussena levelam pat tālu kur nu vēl Ferrari