Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" boss: "Mēs neesam favorīti uz F1 titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" boss: "Mēs neesam favorīti uz F1 titulu"
Foto: Erik Junius

Neskatoties uz "Ferrari" dubultuzvaru F1 pirmajā posmā, Matija Binoto norāda, ka viņa vadīto komandu šobrīd vēl nevar uzskatīt par šīs sezonas favorītiem.

Bahreinas posmā Šarls Leklērs uzvarēja pārliecinoši, bet Karloss Sainss otro vietu ieguva pēc pērnās sezonas čempiona Maksa Verstapena izstāšanās. Tāpat sacīkstēs "Ferrari" un "Red Bull" pilotiem uz pēdām mina pēdējo astoņu sezonu Konstruktoru kausa ieguvēja "Mercedes", kas šobrīd gan šķietami nedaudz atpaliek.

"Mēs nedrīkstam aizmirst, ka viņi ir pasaules čempioni, viņi joprojām ir favorīti," medijs "Kolner Express" citē Binoto. "Jāpagaida vismaz četrus vai piecus posmus, lai varam runāt par titula cīņu, turklāt viņu mašīnām potenciāls ir vēl lielāks nekā mūsējai."

Nav noslēpums, ka "Mercedes" šobrīd ir problēmas dažādās jomās, taču tas arī nozīmē, ka šīs problēmas novēršot, varētu tikt panākts būtisks ātruma pieaugums.

"Mēs nevaram viņus izslēgt," runājot par konkurentiem, intervijā "Soy Motor" saka "Ferrari" pilots Sainss. "Bahreinā Verstapens varēja uzvarēt, un arī "Mercedes" ir tuvu. Cīņa būs starp trīs komandām. Tas, ko varam darīt mēs, ir koncentrēties uz mašīnas uzlabošanu, jo mēs zinām, ka "Red Bull" un "Mercedes" drīzumā gatavo ieviest lielus jauninājumus."

Pastāv liela iespēja, ka "Ferrari" piloti cīnīsies par F1 titulu šajā gadā. Ja izteiktu pārspēku gūs viens no viņiem, Sainss atzīst, ka otram būs "jāpaiet malā".

"Ja viens no braucējiem cīnīsies par čempiona titulu, viņam vajadzēs noteikt priekšrocības," saka Sainss. "Ideāli gan būtu, ja mēs abi būtu priekšā un citas komandas netiktu mums pa vidu. Un es gribu, lai līderis esmu es. Vēl jāatrod tādi regulējumi, kas man šajā mašīnā ļautu justies komfortabli. Šis ir pirmais gads, kad es jūtu, ka varu sacensties par uzvaru, tāpēc gribu to kārtīgi izbaudīt."

Binoto tikmēr apstiprina, ka "Ferrari" komanda arī esot apsvērusi izmantot tādus "apgrieztus" sānu pontonus, kādus šogad izvēlējusies "Mercedes", tomēr beigās izvēle kritusi par labu klasiskākam risinājumam.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com