Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Atcelts šogad Krievijā plānotais F1 posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Atcelts šogad Krievijā plānotais F1 posms
Foto: Motorsport.com

F1 pasaules čempionāts paziņojis par šogad Krievijā plānoto sacensību atcelšanu saistībā ar šīs valsts karaspēka iebrukumu neatkarīgajā Ukrainā.

Ceturtdien vakarā notika krīzes sanāksme, kurā tikās F1 čempionāta, Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA), kā arī komandu pārstāvji. Tika spriests par esošo situāciju un tās ietekmi uz čempionātu.

Vēl šorīt "Formula 1" izplatīja īsu paziņojumu, ka pagaidām nekomentēs Krievijas posma nākotni, vien norādot, ka tiek uzmanīgi sekots līdzi situācijas attīstībai. Tagad izplatīts oficiāls paziņojums, ka 26. septembrī Sočos plānotais posms tiek atcelts.

"F1 pasaules čempionāts dodas uz valstīm visā pasaulē, ar pozitīvu vīziju apvienot cilvēkus, savest nācijas kopā," teikts paziņojumā. "Esam sekojuši līdzi notikumu attīstībai Ukrainā ar skumjām un šoku, cerot uz ātru un miermīlīgu esošās situācijas risinājumu. Ceturtdienas vakarā “Formula 1”, FIA un komandas aizvadīja diskusiju par mūsu pozīciju. Secinājums, pie kā nonācām, ieskaitot visus mūsu partnerus, ka šādos apstākļos ir neiespējami aizvadīt Krievijas “Grand Prix” sacensības."

Jau šobrīd zināms, ka Krievijas posma vietā sacensības visticamāk tiks rīkotas citur, un posmu skaits sezonā nesamazināsies. Kā iespējamās kandidātes jau tiek minēta Turcija, Malaizija un Ķīna.

Izmantotie resursi:
F1 - The Official Home of Formula 1® Racing

  +3 [+] [-]

, 2022-02-25 14:38, pirms 3 gadiem
100% pareiza rīcība! pie fašistiem un okupantiem nedrīkst notikt nekāda veida sporta sacensības!!!

  +3 [+] [-]

, 2022-02-25 14:47, pirms 3 gadiem
Jauki un apsveicami, jo cita varianta nebija!👍👌

  +2 [+] [-]

, 2022-02-25 16:23, pirms 3 gadiem
Vairāk kā nekas.

     [+] [-]

, 2022-02-25 17:07, pirms 3 gadiem
F1 bez ivaniem!Un vispaar,naavi visiem krieviem!