Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Jau šobrīd "Ferrari" ir ātrāka mašīna nekā pērn"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Jau šobrīd "Ferrari" ir ātrāka mašīna nekā pērn"
Kimi Raikonens F1 testos Barselonā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Pēc pirmajiem gūtajiem iespaidiem pie "Ferrari SF16-H" modeļa stūres, somu autosportists Kimi Raikonens atzīst, ka jau šobrīd šis auto ir labāks par 2015. gada F1 modeli.

Pēc tam, kad Sebastians Fetels pirmdien un otrdien Barselonas F1 testos sasniedz ātrākos apļu laikus, trešdien viņu nomainīja Raikonens, ar vidēji cietā sastāva riepām uzstādot dienas trešo labāko rezultātu.

"Pirmās sajūtas ir visai patīkamas," dienas noslēgumā sacīja 2007. gada F1 čempions. "Mašīnas vadāmība ir laba. Daudzās sfērās bija nepieciešami uzlabojumi, tostarp mašīnas priekšējā daļā. Komanda izdarījusi ļoti daudz, lai sagatavotu šo mašīnu, un esmu priecīgs par to."

Trešdien rīta sesijā Raikonens veica tikai četrus iesildīšanās apļus, bet pēcpusdienā krāja kilometrus īso distanču braucienos, daudz neeksperimentējot ar auto regulējumiem.

"Domāju, ka jau šobrīd šī mašīna ir labāka nekā 2015. gada modelis," atzīst soms. "Šīs man ir tikai pirmās dienas pie auto stūres, taču jūtu, ka daudzās jomās esam to uzlabojuši. Varēju vienkārši iekāpt mašīnā, neko citu nedarīt, vienkārši braukt. Tas nav slikts rādītājs un esmu drošs, ka mēs vēl daudz ko spēsim uzlabot."

Lai gan šobrīd vēl ir praktiski neiespējami prognozēt, vai "Ferrari" šogad būs spēcīgāka komanda par "Mercedes", pirmās testu dienas iezīmējušas, ka šīs divas visticamāk būs vadošās F1 vienības arī 2016. gada sezonā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...