Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "F1 sacīkstes nemainīsies, lai gan ceru uz pārsteigumu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "F1 sacīkstes nemainīsies, lai gan ceru uz pārsteigumu"
Lūiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan 2017. gada sezonā gaidāmas būtiskas pārmaiņas F1 noteikumus, ar mērķi padarīt sacensības aizraujošākas, pašreizējais F1 čempions Lūiss Hamiltons ir pārliecināts, ka tuvākajā nākotnē šajā ziņā pārmaiņas jūtamas nebūs. Viņš arī neatbalsta jaunās izmaiņas kvalifikācijas formātā, kas spēkā stāsies jau šogad, kā arī citus jauninājumus, kas pieņemti bez pilotu ziņas.

"Es neatbalstu tās izmaiņas, kas tiek pieņemtas, un tā tas ir jau daudzus, daudzus gadus, tāpēc vienkārši nākas ar to sadzīvot," atzīst Hamiltons.

Sportists arī stāsta, ka ar viņu neviens nav konsultējies, pirms pieņemtas kārtējās izmaiņas, tāpat arī no citiem F1 pilotiem viedokļi vai ieteikumi neesot prasīti.

"Tas ir slikti," uzskata trīskārtējais F1 čempions. "Domāju, ka ar braucējiem būtu jākonsultējas. Varbūt nerunāšu par pēdējiem lēmumiem, bet kopumā esmu pārliecināts, ka pilotiem vajadzēja būt iesaistītiem lēmumu pieņemšanā. Mēs zinām, kā ir braukt ar šīm mašīnām, un mums ir idejas, kas būtu jādara, lai viss būtu labāk. Daži piloti startē 10 līdz 15 gadus, ir gājuši cauri visām šī laika noteikumu pārmaiņām un zina, kas no tā strādā, kas nestrādā. Mums vajag vairāk cīņas trasē. Nezinu, kāda varētu būt atbilde uz šo jautājumu, taču lēmumi, ko viņi pieņem, jau kādu laiku nedarbojas."

Hamiltons ir pārliecināts, ka F1 sacīkstes tuvākajā laikā nemainīsies.

"Es tiešām nejūtu, ka tās varētu mainīties, ja godīgi," atzīst brits. "Tajā pašā laikā ceru, ka mūs visus gaida pārsteigums, un tas tomēr notiks."

Noteikumu pārmaiņas pirms 2017. gada sezonas, kas gan vēl oficiāli jāapstiprina, paredz arī to, ka mašīnām jākļūst par 20 kg smagākām.

"Tas ir smieklīgi," uzskata Hamiltons. "Jo smagāka kļūst mašīna, jo vairāk spēku iedarbojas uz riepām, un tās kļūst arvien sliktākas. Tas rada papildus spiedienu "Pirelli", kam jārada iespējami labākas riepas. Man par to ir savs viedoklis, un es tam visam nepiekrītu."

Izmantotie resursi:
Home | Daily Mail Online

     [+] [-]

, 2016-02-25 07:32, pirms 9 gadiem
tak neviens to m33slu jau sen vairs neskatās, nav ko pārdzīvot. Pelni savu $ un nesatraucies.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-25 07:45, pirms 9 gadiem
Tā ir Formula 1 sen vairs nepiesaista

  +2 [+] [-]

, 2016-02-25 12:24, pirms 9 gadiem
senscore rakstīja: tak neviens to m33slu jau sen vairs neskatās, nav ko pārdzīvot. Pelni savu $ un nesatraucies.
nesaki ka visi