Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Noteikumu izmaiņu dēļ "Red Bull" kļuvusi par 15 miljoniem eiro nabagāka"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Noteikumu izmaiņu dēļ "Red Bull" kļuvusi par 15 miljoniem eiro nabagāka"
Foto: Red Bull Racing

"Formulā 1" šogad notikušas izmaiņas tehniskajos noteikumos, kas paredz vienkāršākus priekšējos antispārnus un sānu aerodinamikas elementus, bet "Red Bull" komanda aprēķinājusi, ka tas radījis 15 miljonu eiro papildus izmaksas.

Minēto elementu vienkāršošana notikusi ar mērķi panākt to, lai mašīnas sacīkšu laikā varētu braukt ciešāk viena aiz otras, kas palīdzētu uzlabot iespējas apdzīt un radītu aizraujošāku cīņu. "Red Bull" bija viena no tām komandām, kas pērn pretojās ieceres īstenošanai, sakot, ka trūkst ticamu datu, lai varētu apgalvot, ka izmaiņas tiešām nesīs cerētās izmaiņas.

Šobrīd, kad tuvojas jauno F1 spēkratu prezentācijas, to izstrāde tuvojas noslēgumam. "Red Bull" komandai noteikumu izmaiņu rezultātā veiktie darbi izmaksājuši papildus 15 miljonus eiro, taču aprēķināts arī, ka mašīnu ātruma zudums nebūs tik liels, kā sākotnēji tika prognozēts.

"Esam kļuvuši par 15 miljoniem eiro nabagāki," izteicies "Red Bull" konsultants Helmuts Marko. "Tajā pašā laikā esam sasnieguši to ātruma standartu, kas bija pagājušās sezonas vidū, jo mums ir līdzvērtīgi dati kā 2018. gada vasarā. Varbūt līdz posmam Melburnā būsim panākuši, ka mašīnas ir vēl ātrākas."

"Red Bull" aizvien uzskata, ka veiktās izmaiņas nebija pareizas.

"Ir jāpiekrīt, ka noteikumu izmaiņām nevajadzētu skart tehnisko personālu," skaidro Marko. "Tiklīdz ir iesaistīti inženieri, izmaksas palielinās, un viss kļūst sarežģītāks."

Idejas iniciatore esot bijusi "Mercedes" komanda, jo tā neesot bijusi apmierināta, cik grūti ar viņu izgatavotajām mašīnām ir apdzīt, ja kāds cits brauc pa priekšu, secinājis Marko.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-01-25 15:26, pirms 6 gadiem
Būs labi , vairāk jauztraucās vai Honda turēs līmeni