Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Par "Audi" komandas vadītāju varētu kļūt bijušais F1 pilots

Juris Grīns
Juris Grīns

Par "Audi" komandas vadītāju varētu kļūt bijušais F1 pilots
Krištianu da Mata. Foto: Toyota

Kad 2026. gada sezonā F1 pasaules čempionātam pievienosies Vācijas autoražotājs "Audi", par komandas vadītāju varētu kļūt bijušais pilots Krištianu da Mata, vēsta itāļu preses izdevums "La Gazzetta dello Sport".

"Audi" jau oficiāli paziņojusi par plānu ienākt F1 čempionātā. Zināms, ka rūpnīca pārņems kādu no esošajām komandām, taču vēl nav atklāts, kura tā būs. Neoficiāli zināms, ka "Audi" daļēji iegādāsies "Sauber" vienību, kas šobrīd startē ar nosaukumu "Alfa Romeo Racing".

Pēc 2023. gada sezonas "Alfa Romeo" vairs neturpinās sponsorēt Petera Zaubera izveidoto komandu, līdz ar to tā zaudēs arī pašreizējo nosaukumu. Tiek ziņots, ka "Audi" pirmās investīcijas komandā varētu sākt ieguldīt jau 2023. vai 2024. gadā, tādā veidā sagatavojot augsni savai debijai 2026. gada sezonā.

"Plāns ir iegādāties "Sauber" komandu," raksta "La Gazzetta dello Sport". "Viņiem ir skaidras idejas, un “Audi” turpina dažādas investīcijas. Tuvāko mēnešu laikā tās bāzē Noiburgā jau būs uzceltas vairākas jaunas ēkas. Tagad, kad plāns vairs nav slēpjams, "Audi" var brīvi darboties un palielinātu savu tehnisko departamentu, kurā jau pašlaik strādā 120 cilvēki."

Tikmēr jau šobrīd kā galvenais kandidāts uz "Audi" F1 projekta vadītāja posteni tiek minēts brazīlietis Krištianu da Mata, kurš savulaik divas sezonas pavadīja šajā čempionātā "Toyota" sastāvā.

"Vēl "Audi" nav noslēguši līgumu ar komandas vadītāju, bet Krištianu da Mata ir starp kandidātiem," vēsta "La Gazzetta dello Sport".

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates Grandpx.news