Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alpine" boss: "Mērķis ir 100 sacīkšu laikā cīnīties par uzvarām"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alpine" boss: "Mērķis ir 100 sacīkšu laikā cīnīties par uzvarām"
Foto: Alpine F1 Team

Neskatoties uz divu talantīgu pilotu - Fernando Alonso un Oskara Piastri zaudēšanu, "Alpine" komanda joprojām ir ceļā uz to, lai 100 sacīkšu laikā iesaistītos cīņā par uzvarām, paziņojis tās izpilddirektors Lorēns Rosi.

Vispirms divkārtējais F1 čempions Alonso negaidīti paziņoja, ka nākamgad pievienosies "Aston Martin" komandai, savukārt pēc tam izgāzās "Alpine" plāns viņu nomainīt ar debitantu Piastri, jo šis jaunais talants izvēlējās noslēgt līgumu ar "McLaren". Šobrīd aizvien nav skaidrs, kurš pilots būs Estebana Okona pārinieks nākamajā sezonā.

Šogad "Alpine" vienība konstruktoru kausā cīnās par ceturto vietu ar "McLaren". Iepriekš noteiktais uzstādījums komandai bija pēc pirmajām 100 sacīkstēm iesaistīties cīņā par uzvarām. Rosi uzskata, ka šo divu pilotu pazaudēšana neko daudz neizšķirs, jo galvenais ir sarūpēt saviem braucējiem konkurētspējīgu mašīnu.

"No šī ceļa neesam atkāpušies un šogad kopā ar Fernando ejam tajā virzienā," stāsta Rosi. "Pats svarīgākais ir ātra mašīna. Ja jūs ieliksiet Maksu Verstapenu mašīnā, ar ko var sasniegt tikai 18. vai 19. vietu, domāju, ka viņš spētu būt augstāk varbūt tikai par kādām trim pozīcijām. Un otrādi. Ja ieliksi braucēju "Red Bull" formulā, esmu diezgan drošs, ka viņš izcīnīs pjedestālu vai uzvaru. Ar to gribu teikt, ka mašīna ir pats svarīgākais, lai tiktu sasniegti rezultāti. Šajā ziņā mēs attīstāmies."

Nākamajā posmā Singapūrā, kas norisināsies pēc nedēļas, "Alpine" mašīnas būs aprīkotas ar jaunu grīdu, kas sola lielāku piespiedējspēku. Tiek solīts, ka tas varētu palīdzēt sasniegt vēl augstākus rezultātus.

"Mēs veicam pareizas izmaiņas, komanda ir koncentrējusies uz skaidri izstrādātu plānu," lepojas Rosi. "Pilots no savas puses var dot papildus 0.2 vai 0.3 sekundes, kas sacīkstēs ir ļoti svarīgi. Bet, lai izcīnītu trešo vietu, nevis ceturto, tur ir vajadzīgs kaut kas vairāk par to, ko pilots spēj paveikt. Šobrīd mūsu mašīnai vēl ir jāprogresē, bet labā ziņa ir tā, kas šis ir labs koncepts, jo veiktie uzlabojumi ļauj palielināt auto veiktspēju."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...