Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens par sadursmi: "Es redzēju Kvjatu, bet nebija laika reaģēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens par sadursmi: "Es redzēju Kvjatu, bet nebija laika reaģēt"
Kimi Raikonens. Foto: Alfa Romeo Racing

Somu autosportists Kimi Raikonens, komentējot Singapūras F1 posmā piedzīvoto sadursmi, atzinis, ka pēdējā brīdī redzējis Daņila Kvjata formulu, tomēr bijis par vēlu, lai atstātu krievam pietiekoši daudz vietas.

"Alfa Romeo Racing" komandu pārstāvošais Raikonens pirms pitstopa atradās vadošajā desmitniekā un arī pēc pirmā drošības mašīnas perioda saglabāja izredzes uz punktiem. Diemžēl pēc tam radās problēmas ar riepām, kas strauji dila un nenodrošināja pietiekamu saķeri, līdz ar to tika zaudētas pozīcijas.

"Tas nebija tas, uz ko cerēju sacensību beigu daļā, bet ir tā kā ir," saka Raikonens. "Manas riepas strauji dila un, lai gan spēju saglabāt pozīciju pēc pirmā restarta, nākamajā reizē, atsākoties cīņai, riepas bija pārāk aukstas, līdz ar to zaudēju trīs pozīciju un turpinājumā bija problēmas ar ātrumu."

Neilgi pirms finiša, tobrīd cīnoties par 12. vietu, Raikonenam vienā no kreisajiem līkumiem uzbruka "Toro Rosso" pilots Kvjats, abi sadūrās, kā rezultātā soms ar salauztu piekari piedzīvoja pirmo izstāšanos sezonā.

"Sadursme ar Kvjatu pielika punktu manām sacensībām, lai gan vienalga nebūtu finišējis augstā vietā," secina Raikonens. "Kad taisnē skatījos spoguļos, viņš bija diezgan tālu aizmugurē, bet, kad griezu līkumā, ar acs kaktiņu redzēju viņa mašīnu, bet bija par vēlu, lai reaģētu."

Jau vēstīts, ka Kvjats sadursmē vainoja Raikonenu, kurš neesot atstājis viņam vietu iekšmalā, tādā veidā izraisot avāriju. Tiesneši notikušo izmeklēja, bet nevienam no sportistiem sodu nepiešķīra.

Izmantotie resursi:
The Checkered Flag - Independent motor sport...