Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Čandoks: "Izskatās, ka "Alpine" komandu var sagaidīt "Toyota" liktenis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Čandoks: "Izskatās, ka "Alpine" komandu var sagaidīt "Toyota" liktenis"
Foto: Motorsport.com

Karuns Čandoks pašreizējā "Alpine" komandas situācijā saskata līdzības ar "Toyota", kas šī gadsimta pirmajā desmitgadē izcēlās ar milzīgu potenciālu, tomēr lielus panākumus tā arī neguva un aizgāja no F1 čempionāta.

Lai gan "Alpine" ir visi nepieciešamie resursi, lai kļūtu par vienu no vadošajām komandām, ieskaitot savus motorus, pašlaik Konstruktoru kausā tā ieņem vien sesto vietu. Bijušais F1 pilots un tagadējais čempionāta apskatnieks Čandoks uzskata, ka lēmumus komandā nevajadzētu pieņemt cilvēkiem, kam par šīm sacīkstēm ir tik maza saprašana. Par to, ka vadošajos amatos tiek iecelti jomai neatbilstoši speciālisti, izteikušies daudzi F1 eksperti.

"Realitāte ir tāda, ka viņi ir sestā spēcīgākā komanda ar sesto ātrāko mašīnu uz starta, bet reizē viņi ir trešais lielākais automobiļu zīmols pasaules auto industrijā," intervijā "Crash.net" sacīja Čandoks. "Viņu rezultāti nav pietiekami labi. Mani satrauc tas, ka šo komandu turpina vadīt menedžeri, kas nenāk no motoru sporta un F1 pasaules. Ja paskatīsieties uz cilvēkiem, kas strādā dažādās nodaļās Enstonas rūpnīcā, redzēsiet, ka viņi ir pieņemti darbā no ielas automašīnu jomas."

Čandoks atgādina, ka savulaik arī "Toyota" bija lieli finansiālie līdzekļi un ambīcijas, tomēr gūt panākumus tā arī neizdevās. F1 čempionātā komanda startēja no 2002. līdz 2009. gadam, guva 17 pjedestālus, bet tā arī nesasniedza nevienu uzvaru. Iestājoties vispasaules finansiālajai krīzei, tika pieņemts lēmums F1 projektu slēgt.

"Tāda pati lieta pirms 20 gadiem notika ar "Toyota" komandu," runājot par "Alpine" komandas nespēju gūt panākumus, saka Čandoks. "Viņi iet pa ceļu, kas var novest pie aiziešanas no "Formulas 1". Esmu pārliecināts, ka korporatīvais ceļš, ko tā izmanto, nenostrādās."

Čandoks arī komentējis "Alpine" vadošo darbinieku aiziešanu no komandas pēc Beļģijas posma. Šobrīd to pametis komandas vadītājs Otmars Šafnauers, galvenais tehniskais darbinieks Pets Frajs un sporta direktors Alans Permane.

"Trīs nozīmīgas figūras ir aizgājušas," saka Čandoks. "Permane komandā strādāja vairāk nekā 33 gadus. Izskatās, ka Frajs nolēma aiziet pats, bet neviens viņu neatturēja. Viņš būs labs papildinājums "Williams". Manuprāt, "Alpine" komandai šobrīd nav skaidra virziena."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs