Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" boss: "Mums nevajag komandas, ko izveidojuši sapņotāji"

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" boss: "Mums nevajag komandas, ko izveidojuši sapņotāji"
Foto: f1.com

"McLaren" boss Zaks Brauns ir viens no skaļākajiem atbalstītājiem idejai par nepieciešamību piesaistīt čempionātam vairāk dalībnieku. Tiesa gan, viņš atzīst, ka tām jābūt komandām ar spēcīgu finansiālo bagāžu un tālejošiem nākotnes plāniem.

Zināms, ka tuvāko gadu laikā F1 čempionātā grib ienākt vairākas komandas, tomēr visām vieta uz starta neatradīsies. Publiski apspriestākais un šķietami reālistiskākais ir amerikāņu "Andretti Global" projekts, kas jau ieguvis "General Motors" koncerna atbalstu. Pašlaik formāli "Formula 1" sākusi procesu, lai uzņemtu vienu jaunu komandu, ne ātrāk par 2025. gadu.

"Es labprāt uz starta redzētu vairāk mašīnas, ja vien tas nestu reālu papildinājumu šim čempionātam," atzīst "McLaren" komandas Izpilddirektors Brauns. "Manuprāt, tas būtu aizraujoši. Atceros, kad sāku sekot līdzi "Formulai 1", toreiz vēl notika priekškvalifikācija. Manuprāt, kādas 30 vai vairāk mašīnas mēģināja piedalīties, rādīt šovu. Tāpēc esmu par to, ka būtu jāpalielina komandu skaits, ja vien šīs komandas spēj nodrošināt nepieciešamos resursus un ir reāls papildinājums tam, ko mēs cenšamies darīt."

Brauns tomēr atzīst, ka ir daudz "sapņotāju", kas vēlas startēt F1 čempionātā, taču šie projekti faktiski nekad nav dzīvotspējīgi.

"Vienīgā patiesi finansiāli spējīgā un ilgtspējīgā jaunā komanda, kas mums ir pievienojusies pēdējā desmitgadē, tā ir "Haas"," viņš atzīst. "Tāpēc mums vajag būt drošiem, ka komanda, kas grib pievienoties, patiešām spēs nodrošināt to, kas ir nepieciešams. No savas pieredzes varu teikt, ka dažādos motoru sporta veidos ir daudz sapņotāju. Mums nav nepieciešams tas, ka šeit ierodas kāds, kurš nav novērtējis, ko tas viss prasa un divus gadus vēlāk aiziet. Cepuri nost "Haas" priekšā par to ieguldījumu, ko viņi ir devuši un turpina dot. Mums vajag vairāk šādas komandas."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-05-24 21:54, pirms gada
Brauns negrib ASV komandas, jo tad puse no McLaren sponsoriem ātri vien pazudīs no tās nolemtās komandas.