Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Bjanki vairāk nekā es bija pelnījis vietu "Ferrari" komandā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Bjanki vairāk nekā es bija pelnījis vietu "Ferrari" komandā"
Šarls Leklērs un Žils Bjanki. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs izteicies, ka savulaik par lielu talantu uzskatītais Žils Bjanki, kurš pirms vairākiem gadiem gāja bojā pēc negadījuma "Formula 1" sacīkstēs, bijis vairāk pelnījis vietu šīs komandas sastāvā.

2014. gada Japānas "Grand Prix" laikā Bjanki nenoturējās trasē un sadūrās ar traktoru, kas tobrīd evakuēja citu avarējušu mašīnu, gūstot smagas traumas. Deviņus mēnešus vēlāk viņš mira. F1 pasaules čempionātā Bjanki aizvadīja tikai savu otro sezonu, bet tika prognozēts, ka tuvāko gadu laikā francūzis pievienosies "Ferrari". Šobrīd itāļu vienībā startē Leklērs, kuram Bjanki bija tuvs draugs. Arī karjeru abi veidoja līdzīgi.

"Mans un Žila tēvs vienmēr jokoja, cik mūsu karjeras ir līdzīgas," atceras Leklērs. "Savādi, bet, kad mēs kopā startējām sacīkstēs, ja viņam padevās nelāga nedēļas nogale, man bija tieši tāpat. Viņi vienmēr par to jokoja. Mūsu karjeras patiešām bija līdzīgas, arī mūsu menedžeris Nikolā Tods mums bija izvēlējies vairāk vai mazāk vienu un to pašu izaugsmes ceļu."

Braucot ar vājāko mašīnu, Bjanki sevi dažkārt spēja ļoti labi pierādīt, sevišķi 2014. gada sacensībās Monako, kad spēja izcīnīt devīto vietu, iekļūstot punktos.

"Viņš parādīja to, kas viņam bija jāparāda," atzīst Leklērs. "Domāju, ka turpinājumā no viņa mēs būtu sagaidījuši vēl daudz ko vairāk. Domāju, ka tādas sacīkstes kā Monako, kad viņš brauca ar "Marussia" formulu, daudz pastāsta par viņa talantu. Viņš pavisam noteikti bija pelnījis startēt "Formulā 1", un vēl vairāk nekā es bija pelnījis vietu "Ferrari" komandā. Iespējams, Žils būtu parādījis vēl vairāk nekā to spēju es, jo bija ārkārtīgi liels talants. Tomēr liktenis lēma citādi."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...