Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 debitants Žou uzskata, ka ir "aizvēris mutes" saviem kritiķiem

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 debitants Žou uzskata, ka ir "aizvēris mutes" saviem kritiķiem
Gvanju Žou. Foto: Motorsport.com

Kad tika paziņots par ķīniešu pilota Guanju Žou līgumu ar "Alfa Romeo" komandu, daudzi izteica šaubas, vai šis sportists patiešām ir gana talantīgs, lai startētu "Formulā 1". Debijas sacīkstēs Bahreinā viņam izdevās izcīnīt desmito vietu un pirmo punktu, kas, pēc sportista vārdiem, ir vislabākā atbilde tiem, kas šaubījās.

Žou izdevās iekļūt otrajā kvalifikācijas kārtā, un viņš startēja no 15. pozīcijas. Jau pašā sākumā tehniska iemesla dēļ braucējs atkrita uz beigām, bet, kad neilgi pirms finiša drošības mašīna devās boksos un sacīkstes atsākās, viņš bija jau trīspadsmitais. Turpinājumā Žou apdzina Miku Šūmaheru, bet pēc abu "Red Bull" pilotu izstāšanās nonāca jau desmitajā vietā, kurā arī finišēja.

"Šīs bija emocionālas sacīkstes," neslēpa Žou. "Ļoti koncentrējos uz pozīciju atgūšanu. Izmantoju katru izdevību kādu apdzīt, tiklīdz šāda iespēja radās, nav svarīgi, vai tas bija pirmais vai ceturtais līkums. Domāju, ka pieņēmu pareizos lēmumus. Izsalkums šajā dienā manī bija pamatīgi ieslēdzies. Apzinoties savu sacīkšu tempu, zināju, ka punkti ir sasniedzami. Iegūt pirmo punktu, tā ir fantastiska sajūta."

Pagājušajā gadā Žou cīnījās par titulu "Formulā 2", sezonu gan noslēdzot trešajā vietā. Viņš uzskata, ka savu vietu F1 čempionātā ir godam nopelnījis un gan kvalifikācijā sasniegtais, gan pēc tam sacīkstēs izcīnītais punkts to apliecina.

"Tiklīdz parakstīju līgumu, kaut kāda iemesla dēļ cilvēkiem radās atšķirīgs viedoklis par manu startēšanu F1 čempionātā," neslēpj Žou. "Tomēr pie sevis es domāju, ka esmu paveicis visu vajadzīgo, kas nepieciešams, lai iegūtu vietu F1. Šosezon gribēju iekļūt otrajā kvalifikācijā, lai aiztaisītu viņiem mutes. Tagad esmu ļoti atvieglots, jo no 15. pozīcijas aizcīnījos līdz desmitajai, lai gan reāli tā bija pakāpšanās no 20. vietas uz desmito. Domāju, tā bija labākā atbilde nelabvēļiem. Es pārāk daudz lieku nerunāju. Labāk vienkārši koncentrēšos uz sava darba darīšanu."

Vēl labāk klājās otram "Alfa Romeo" pilotam Valteri Botasam, kurš gan startēja, gan finišēja sestais. Startā somu braucējam bija problēmas ar sajūgu, kā dēļ tika zaudētas pozīcijas, taču vēlāk viņš tās veiksmīgi atguva, tostarp no astotās uz sesto vietu paceļoties pēc "Red Bull" pilotu neveiksmes.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-03-24 11:32, pirms 3 gadiem
Juki Tsunouda 2.0.

  +3 [+] [-]

, 2022-03-24 13:23, pirms 3 gadiem
Pēc pirmā posma skaļi teikts.

  -3 [+] [-]

, 2022-03-24 16:35, pirms 3 gadiem
Taapat kaa krieveklim,sirpi pakaljaa un ar aamuru pa pieri!Naavi kommunistiem un krieviem!

  +2 [+] [-]

, 2022-03-24 18:14, pirms 3 gadiem
Webers ar Minardi pirmajā posmā arī ieguva 2.punktus par 5.vietu, tā kā čainīzers var turpināt pateikties par tiem 30mio$, kas deva iespēju startēt F1. Nākošie posmi rādīs, kas un kā, ne velti agrāk uzskatīja, ka reāli sezona sākas ar Eiropas posmiem.

     [+] [-]

, 2022-03-24 20:27, pirms 3 gadiem
Nebūtu abi RB izstājušies, tad punktos ķīnizieris toč netiktu, tāpēc ļoti drošs apgalvojums pēc viena posma. Manuprāt, sezonas turpinājumā mīcīsies kaut kur pa lejasgalu.

     [+] [-]

, 2022-03-24 22:44, pirms 3 gadiem
archdevil rakstīja: Webers ar Minardi pirmajā posmā arī ieguva 2.punktus par 5.vietu, tā kā čainīzers var turpināt pateikties par tiem 30mio$, kas deva iespēju startēt F1. Nākošie posmi rādīs, kas un kā, ne velti agrāk uzskatīja, ka reāli sezona sākas ar Eiropas posmiem.
Turklāt punktu sistēma bija cita.