Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Domenikali: "F1 kalendārā nākotnē varētu būt 30 posmi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Domenikali: "F1 kalendārā nākotnē varētu būt 30 posmi"
Foto: Motorsport.com

Lai gan jau šobrīd daudzi sūdzas, ka 23 posmi viena gada laikā ir par daudz, F1 izpilddirektors Stefano Domenikali paziņojis, ka nākotnē pasaules čempionātā varētu notikt pat 30 sacīkstes sezonā.

Pērn pirmo reizi tika aizvadīti 22 posmi, bet šogad būs par vienu posmu vairāk, lai gan vēl nav paziņots, kur notiks sacīkstes atceltās Krievijas "Grand Prix" izcīņas vietā. Jaunums ir sacensības Maiami, kas būs jau otrais ASV notiekošais posms, kamēr jau tiek ziņots, ka kādā no nākamajām sezonām sacensības tiks rīkotas arī Lasvegasā, tāpat arī Dienvidāfrikas Republika plāno atgriešanos "Formulā 1".

Tik daudz posmi vienā sezonā dažādas pasaules vietās, tas ir izaicinājums komandām ne vien no izmaksu, bet arī loģistikas viedokļa, lai arī šobrīd kopējās izmaksas palīdz samazināt pērn ieviestie budžeta ierobežojumi. Tomēr F1 čempionāta vadītāju plāni ir turpināt paplašināties.

"Ne tikai Lasvegasa, arī citām pilsētām ir interese par "Formulu 1"," intervijā "Sky F1" sacīja Domenikali. "Mums jābūt līdzsvarā, jāizvērtē arī citas iespējas, un ļoti drīz mēs pavēstīsim, kas ir mūsu stratēģija, lai attīstītu šo tirgu. Papildus Amerikai un Ķīnai, es domāju, ka arī Āfrikai ir potenciāls drīz būt kalendārā. Arī tur ir liela interese. Tas ir reģions, kas mūsu kalendārā ilgu laiku nav bijis."

Dienvidāfrikas "Grand Prix" pēdējo reizi norisinājās 1993. gadā Kjalami trasē, un tieši tur, netālu no Johannesburgas, atkal tiek plānots uzņemt F1 pasaules čempionātu. Interesi gan izrādot arī Keiptauna. Āfrikā posms varētu notikt jau nākamgad.

"Potenciāls ir 24 posmi," apstiprina Domenikali. "Bet interese ir no visas pasaules. Es teiktu, ka potenciāls ir pat 30 posmi sezonā. Domāju, šeit mums jāatrod pareizais līdzsvars, izvērtējot, kuras ir tās trases, kas grib ienākt F1 čempionātā un, kas ir vēsturiskie posmi, ko gribam kalendārā redzēt arī turpmāk."

Domenikali arī piebilst, ka daži vēsturiskie posmi varētu pazust no kalendāra, līdzīgi kā Vācija. Lai gan šai valstij ir milzīga autosporta vēsture un "Mercedes" ir pēdējo gadu vadošā komanda, ne Hokenheimas, ne Nirburgringas trases vadība bez valsts valdības palīdzības nespēj nodrošināt F1 posma norisi, kas nenestu finansiālus zaudējumus.

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | Independent & In-Depth...