Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers: "Nejūtu spiedienu uzvārda dēļ, jo F1 esmu nonācis, pateicoties tituliem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šūmahers: "Nejūtu spiedienu uzvārda dēļ, jo F1 esmu nonācis, pateicoties tituliem"
Miks Šūmahers. Foto: Reuters/Scanpix

Nedēļas nogalē ar Bahreinas “Grand Prix” startēs 2021. gada F1 sezona. Starp dalībniekiem atrodams arī ļoti slavens uzvārds - septiņkārtēja čempiona Mihaela Šūmahera dēls Miks, kurš pārstāvēs “Haas-Ferrari” komandu.

“Tā ir motivācija un lepnums. Esmu ļoti priecīgs atrasties šeit, esmu ļoti priecīgs, Šūmaheru vārdam atgriežoties F1,” par sava slavenā tēva panākumiem pirms sezonas sākuma teica 22 gadus vecais Miks Šūmahers. “Šeit esmu nonācis, izcīnot čempiona titulus un pierādot, ka protu vadīt sacīkšu mašīnu. Nejūtu nekādu spiedienu tikai sava vārda dēļ.”

“Sacensties F1 - tas vienmēr bijis mans sapnis. Tā ir neticama sajūta, tuvojoties pirmajām sacīkstēm. Kad dabūju atļauju - sarkano, īsto atļauju -, biju nelielā šokā. Atceros, ka manam tētim tāda bija, un kopš tā brīža vienmēr vēlējos tādu arī sevi. Tagad šķiet neticami, ka beidzot esmu šeit ticis,” pauda Miks. Jāpiezīmē, ka arī Mihaels Šūmahers F1 debitēja 22 gadu vecumā - tas notika 1991. gada Beļģijas “Grand Prix”, viņam braucot “Jordan” komandā.

Interesanta detaļa, kurai pievērst uzmanību - televīzijas translācijās viņa vārds saīsinājumā tiks rakstīts tāpat kā tēvam (MSC), nevis ar uzvārda pirmajiem trim burtiem (SCH), kā tas ir citos gadījumos. Mihaels Šūmahers trasē sacentās ar brāli Ralfu, tāpēc viņiem bija nepieciešams veids, kā atšķirties, un Miks izlēmis turpināt šo tradīciju. “Redzēt šos burtus uz ekrāna - tas bija emocionāls brīdis. Tā ir īpaša saikne. Ceru, ka arī citiem sajūtas ir tikpat patīkamas.”

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...