Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Jaunais auto būs piemērots arī Botasam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Jaunais auto būs piemērots arī Botasam"
Foto: Mercedes F1

F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons cer, ka "Mercedes" komanda jauno mašīnu būs spējusi attīstīt tā, lai tai nebūtu dažu nelāgo īpašību, kas bija raksturīgi 2017. gada modelim, ar ko gan izdevās uzvarēt pasaules čempionātā.

Atsevišķās trasēs pērn "Mercedes" nebija izteikta pārspēka, uzvaras spēja izcīnīt arī konkurenti. Hamiltons skaidro, ka "W08" attīstīt palīdzējis gan viņš, gan Valteri Botass, līdz ar to nevajadzētu būt tā, ka vienam no pilotiem jaunais auto būtu vairāk piemērots.

"Šī ir mašīna, ko mēs abi pagājušā gada laikā dzinām uz priekšu, attīstījām, līdz ar to, tas, ko mēs redzam šodien, ir mašīna, kas radīta, apvienojot mūsu abu braukšanas īpašības," stāsta Hamiltons. "Tas komandai nāk tikai par labu. Protams, tas nenozīmē, ka mašīna vairs nebūs man tik piemērota. Es cieši, cieši sadarbojos ar saviem inženieriem, šajā ziņā darbs tiek veikts augstākajā līmenī."

Hamiltons arī izteicis cerību, ka "W08" modelim nebūs raksturīgas tās "cimperlīgās" īpašības, kuru dēļ dažkārt pērn bija apgrūtināta formulas vadāmība - dažreiz čempions iepriekšējo modeli tā dēļ sauca par "dīvu".

"Ceru, ka būsim spējuši tikt vaļā no nepilnībām," atzīst Hamiltons. "Šogad esam izveidojuši atšķirīgu aerodinamikas paketi. Esam paņēmuši labās lietas no pagājušā gada, bet bija trases, kurās nebijām tik spēcīgi, tādēļ jācer, ka esam sameklējuši kompromisu, lai spētu būt ātri vairumā no trasēm. Šajā auto ir uzlabota gan piekare, gan formulas grīdas īpašības, gan braukšanas raksturs, ar ko dažkārt bija problēmas."

Gatavā versijā Hamiltons jauno mašīnu ieraudzīja tikai prezentācijas dienā: "Tas ir mākslas darbs, ir neticami uz to skatīties. Es vienkārši iegāju garāžā, viņi noņēma pārsegu un es skatījos uz to. Kā viņi to ir paveikuši?"

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...