Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

2017. gadā F1 sacīkšu mašīnas kļūs ātrākas par 3 sekundēm aplī

Juris Grīns
Juris Grīns

2017. gadā F1 sacīkšu mašīnas kļūs ātrākas par 3 sekundēm aplī
"Manor" komandas formula F1 testos Barselonā
Foto: AFP/Scanpix

Ticis pieņemts lēmums 2017. gada F1 pasaules čempionāta tehniskos noteikumus izveidot tādus, lai sacīkšu mašīnas kļūtu par aptuveni 3 sekundēm aplī ātrākas, ziņo britu portāls "autosport.com".

Līdzīgi kā lēmums par kvalifikācijas formāta maiņu pirms 2016. gada F1 sezonas, par ko jau ziņojām, arī šis lēmums pieņemts otrdien Ženēvā, kur tikās Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods, F1 komerciālo tiesību īpašnieks Bernijs Eklstouns, pārstāvji no visām 11 komandām, kā arī sponsori un promouteri.

Sēdē esot izskatīts gan "Red Bull" iesniegtais priekšlikums par to, ka sacīkšu mašīnām jākļūst par 5-6 sekundēm aplī ātrākām (šāda iecere pirmo reizi presē izskanēja jau pagājušā gada maijā), gan "McLaren" ierosinājums padarīt formulas 3 sekundes aplī ātrākas..

Lai neradītu pārāk neērtu situāciju riepu piegādātājam "Pirelli", kam būs uzdevums sagatavot attiecīgām vajadzībām atbilstošas riepas, ticis pieņemts lēmums uz priekšu virzīt "McLaren" priekšlikumu. Par to nobalsojuši 20 no 26 sēdes dalībniekiem.

Zināms, ka neapmierināts ar šo izvēli esot "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners, kurš uzskata, ka netiks izdarīts viss, lai mašīnas kļūtu iespējami ātrākas, jo tā vietā izvēlēts vidusceļš, ziņo "autosport.com".

Tāpat skatīts jautājums par dzinēju un to komponenšu cenu samazināšanu. Jau pirms mēneša "Mercedes", "Ferrari", "Honda" un "Renault" vienojās, ka no 2018. gada jaudas agregātu komplekts klientu komandām neizmaksās vairāk par 12 miljoniem eiro sezonā. Tagad tika lemts, ka šī summa jāsamazina līdz 11 miljoniem.

Tāpat nolemts, ka no 2019. gada katrs pilots sezonā drīkstēs izmantot par vienu dzinēja komplektu mazāk nekā šobrīd, kad atļauti pieci komplekti, jo sezonā ir 21 posms (ja posmi būtu ne vairāk kā 20, būtu atļauti četri dzinēji). Tiesa, šie nosacījumi vēl nav pieņemti un formāli vēl būs jāapstiprina.

Tika skatīts arī jautājums par nepieciešamību palielināt F1 formulu degvielas patēriņu, taču tika izlemts, ka tas nav nepieciešams, jo radītu nepareizu vēstījumu līdzjutējiem.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2016-02-24 18:13, pirms 9 gadiem
Tika skatīts arī jautājums par nepieciešamību palielināt F1 formulu degvielas patēriņu, taču tika izlemts, ka tas nav nepieciešams, jo radītu nepareizu vēstījumu līdzjutējiem.]

MĪKSTIE
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-24 18:55, pirms 9 gadiem
Patiess inženierijas ģēnijs būtu saņemt tādu uzdevumu (samazināt apļa laiku par 3 sek.) un atrisināt to, samazinot apļa garumu. Ietaupītos līdzekļus investēt etanolā

     [+] [-]

, 2016-02-24 20:29, pirms 9 gadiem
F1 sak palikt ar vien garlaicigaks...man kvalifikacijas formats patika tads ka katrs izbrauc vienu lidojoso apli un miers...nu nez,izskatas,ka nekas labs nav gaidams...

     [+] [-]

, 2016-02-24 22:09, pirms 9 gadiem
Arsenich rakstīja: F1 sak palikt ar vien garlaicigaks...man kvalifikacijas formats patika tads ka katrs izbrauc vienu lidojoso apli un miers...nu nez,izskatas,ka nekas labs nav gaidams...
tieši otrādi tagat kvalis būs daudz labāks tik Delfos bija labāk uzdrukāts nekā šeit amatieru saitā