Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" vadītājs: "Tam, ka Rasels uzveica Hamiltonu, nav nekādas nozīmes"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" vadītājs: "Tam, ka Rasels uzveica Hamiltonu, nav nekādas nozīmes"
Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Lai gan Džordžs Rasels savā pirmajā sezonā "Mercedes" sastāvā spējis uzveikt titulēto Lūisu Hamiltonu, komandas vadītājs Toto Volfs atzinis, ka tam īsti nav nekādas nozīmes. Tāpat Volfs stāsta, ka pērn piedzīvotais zaudējums cīņā par titulu bijis daudz sāpīgāks nekā šogad.

Rasels Sanpaulu posmā izcīnīja vienīgo "Mercedes" uzvaru šajā sezonā, bet kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā, kamēr Hamiltons palika sestais, zaudējot savam komandas biedram 35 punktus. Sestā vieta ir Hamiltona sliktākais rādītājs aizvadīto 16 sezonu laikā, tāpat šī ir pirmā F1 sezona viņa karjerā, kad nav izdevies izcīnīt nevienu uzvaru.

"Ja man ko tādu teiktu sezonas sākumā, es būtu neticami lepns un laimīgs," komentējot Hamiltona uzveikšanu čempionāta kopvērtējumā, atzīst Rasels. "Galu galā, deviņos gadījumos no desmit, ja sezonu noslēgsi priekšā Lūisam, tu visticamāk būsi pasaules čempions."

Tikmēr ne tādā sajūsmā ir "Mercedes" vadītājs Volfs, kurš uzskata, ka nav jēgas vērtēt rezultātus, ja nav notikusi cīņa par čempiona titulu.

"Viņi nesacentās par pasaules čempiona titulu," saka Volfs. "Viņi nesacentās par uzvarām sacīkstēs, ja neskaita posmu Brazīlijā. Nedomāju, ka kādam komandā interesē, vai viņi finišē otrajā, trešajā, ceturtajā vai piektajā vietā."

Volfs arī atzīst, ka pērn piedzīvotā sakāve pret Maksu Versapenu pēdējā posmā Abū Dabī bija daudz sāpīgāka nekā zaudējums šajā gadā, kad visas sezonas garumā mašīna nebija pietiekami ātra.

"Pagājušajā gadā bija daudz sliktāk," neslēpj Volfs. "Toreiz viņi mums titulu atņēma. Šogad mēs zaudējām pēc nopelniem. Vienkārši nebijām pietiekami labi."

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates Grandpx.news

     [+] [-]

, 2022-11-23 19:47, pirms gada
Kā tad nav? Rasels pilots nr1., melnis nr2