Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Albērs: "Peress ir vissliktāko sniegumu rādošais komandas biedrs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Albērs: "Peress ir vissliktāko sniegumu rādošais komandas biedrs"
Šarls Leklērs un Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

1997. gada F1 čempions Žaks Vilnēvs uzskata, ka Serhio Peresa tēvam nevajadzētu intervijās paust savu viedokli par sava dēla gaitām autosportā. Tikmēr bijušais čempionāta pilots Kristians Albērs atzinis, ka Peress ir vissliktāko sniegumu rādošais komandas biedrs.

Pēc tam, kad Brazīlijas posmā Makss Verstapens nepalaida priekšā Peresu, lai gan pats jau bija nodrošinājis titulu, bet komandas biedrs aizvadīja svarīgu cīņu par otro vietu čempionātā, sportista tēvs Antonio intervijā meksikāņu laikrakstam "Esto" pauda ne pārāk glaimojošu viedokli par "Red Bull" pirmo pilotu.

"Maksam nekad nav bijis tik labs komandas biedrs kā Serhio," sacīja Antonio Peress. "Visi pārējie bijuši viņam pakļauti. Serhio uzvar tajās sacīkstēs, kurās Makss nespēj uzvarēt - ļoti grūtajās sacīkstēs."

Vilnēvs uzskata, ka mūsdienās F1 pilotu vecāki tiek ļoti labi sadzirdēti, un tā tam nevajadzētu būt.

"Šajā ērā vecākiem ir skaļa balss, kas visur ir sadzirdama," holandiešu žurnālam "Formule 1" sacīja Vilnēvs. "Bet tā nevajadzētu būt. Viņiem nevajadzētu tajā visā iesaistīties. Tieši tādēļ arī varat redzēt, ka Joss Verstapens ir redzams arvien mazāk. Un tas ir labi."

Vilnēvs arī aicina Peresu apzināties, cik iekārojama ir vieta "Red Bull" komandā līdzās Verstapenam, un tas ir jānovērtē.

"Sezonas sākumā viņš bija spēcīgs, bet pēc tam kļuva neredzams," saka Vilnēvs. "Drīz "Red Bull" komandā kā rezervists būs Daniels Rikjardo, lai arī viņš vairāk tiks izmantots mārketinga aktivitātēm. Šajā jomā viņš ir labs. Tāpat viņi runā ar Lando Norisu, lai gan uz to nevajadzētu vērst pārāk nopietnu uzmanību. Komandām vienmēr ir jāplāno uz priekšu."

Pēc pēdējā posma Abū Dabī Peress kritizēja Verstapenu, ka pēc pitstopa viņš bija pārāk lēns, līdz ar to aizkavējot meksikāņu pilotu. Peress ar divu pitstopu stratēģiju piekāpās Šarlam Leklēram un zaudēja "Ferrari" pilotam arī cīņā par otro vietu čempionātā.

"Tās ir pilnīgas muļķības, ka viņš tika aizkavēts," laikrakstam "De Telegraaf" viedokli pauž kādreizējais F1 braucējs Kristians Albērs. "Tas, ko mēs varējām redzēt Abū Dabī, bija, ka Peress vairs nav nekāds "riepu vārdotājs". Patiesību sakot, es nekad neesmu novērojis, ka viņš tāds būtu bijis. Makss šajā ziņā ir desmit reizes labāks. Es pat nesaprotu, kāpēc "Red Bull" deva Peresam jaunu līgumu uz diviem gadiem. Sākumā man tas patika, jo deva Maksam mieru. Tagad vairs tā nešķiet. Viņš ir salīdzinoši vissliktāko sniegumu rādošais komandas biedrs. Es gribētu, lai viņa vietā brauktu Noriss vai Rasels. Pie velna! Uzņemieties nelielu risku!"

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates Grandpx.news