Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss uzvar F1 kvalifikācijā ASV, Leklēram desmit starta vietu sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss uzvar F1 kvalifikācijā ASV, Leklēram desmit starta vietu sodu
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Ar Karlosa Sainsa uzvaru noslēgušies F1 čempionāta ASV posma kvalifikācijas braucieni. "Ferrari" piloti sasniedza pirmos divus rezultātus, taču Šarls Leklērs ir saņēmis starta vietu sodu un startēs ārpus pirmā desmitnieka.

Tāpat kā piektdienas treniņbraucienos, arī izšķirošajā kvalifikācijas kārtā "Ferrari" braucēji demonstrēja pārspēku pār konkurentiem. Pēc pirmā mēģinājuma ātrāko rezultātu 1:34.624 bija uzrādījis Leklērs, kamēr Sainss no viņa atpalika 0.159 sekundes. Trešais tobrīd bija Lūiss Hamiltons, bet tikai pēc viņa sekoja "Red Bull" braucēji Makss Verstapens un Serhio Peress.

Pašā kvalifikācijas izskaņā risinājās izšķirošie notikumi. Ar lielisku apli Sainss uzrādīja laiku 1:34.356, kas viņam ļāva izcīnīt trešo uzvaru kvalifikācijas braucienos šosezon. Leklērs bija 0.065 sekundes lēnāks un ieņēma otro vietu, taču saņēmis desmit starta pozīciju sodu par dzinēja un turbīnas maiņu.

Līdz ar to no pirmās rindas Ostinā kopā ar Sainsu startēs šī gada titulu jau nodrošinājušais Verstapens, kurš ierindojās trešajā vietā un uzvarētājam zaudēja 0.092 sekundes. Ceturtais ātrākais bija Peress, taču viņam pienākas piecu starta vietu sods. Tādējādi otro starta rindu sacensībās aizņems "Mercedes" braucēji Hamiltons un Džordžs Rasels, kuri uzrādīja piekto un sesto rezultātu.

Pirmo desmitnieku trešajā kvalifikācijā noslēdza Lānss Strols, Lando Noriss, Fernando Alonso, kuram piecu starta vietu sods, un Valteri Botass.

Sainss šogad no pole position jau startēja Lielbritānijas posmā, kur guva uzvaru, kā arī Beļģijā, kur sasniedza trešo vietu.

Sacensību sākums ASV gaidāms svētdien plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

Kvalifikācijas rezultāti:

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.