Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels tiks kronēts par F1 čempionu pie pustukšām tribīnēm

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels tiks kronēts par F1 čempionu pie pustukšām tribīnēm
2012. gada Indijas "Grand Prix" starts
Foto: SCANPIX SWEDEN

Ja Sebastjans Fetels šonedēļ Indijā nepiedzīvos īpaši neveiksmīgu sacīksti, vācietis tiks kronēts par četrkārtēju F1 čempionu. Tomēr tādā gadījumā tas notiks pie pustukšām tribīnēm.

Indijas "Grand Prix" rīkotāji "Jaypee Sports International Ltd." prognozē, ka uz sacensībām, kas notiks 27. oktobrī, ieradīsies ne vairāk kā 52 000 cilvēku, daļa no kuriem saņēmuši īpašus ielūgumus. Oficiālā informācija liecina, ka Ņūdelī sacīkšu trasē ir 100 000 skatītāju vietu, bet vēl 18. oktobrī pārdotas bija tikai 20 000 biļetes.

Salīdzinājumam, 2011. gadā, kad Indijā F1 posms notika pirmo reizi, to apmeklēja 95 000 cilvēku, bet 2012. gadā šis skaitlis jau bija sarucis līdz 65 000. Abās šajās sacīkstēs uzvarēja "Red Bull" pilots Fetels, kurš šobrīd ir palicis nepārspēts iepriekšējos piecos posmos pēc kārtas.

Pat, ja viņa tuvākais sekotājs Fernando Alonso šajā sacīkstē izcīna uzvaru, Fetelam pietiks ar iekļūšanu pirmajā pieciniekā, lai priekšlaicīgi Indijā nodrošinātu sev pasaules čempiona titulu.

Visu nedēļas nogali Ņūdelī trases apkaimē tiek solīts silts un saulains laiks.

Tikmēr pirms neilga laika Bernijs Eklstouns paziņoja, ka 2014. gadā Indijā F1 sacīkstes nenotiks, tajā pašā laikā, oficiālā informācija liecina, ka Indijas "Grand Prix" kalendārā atgriezīsies 2015. gadā. Jaunākās ziņas gan liecina, ka šogad Indijā varētu tikt aizvadītas pēdējās F1 sacensības.

"Ja sacīkstes nenotiks arī 2015. gadā, Indijas posms var pazust uz visiem laikiem," stāsta Indijas motoru sporta klubu federācijas prezidents Vikijs Čandoks. "Tās ir manas bažas. Ja trase no kalendāra pazūd vienreiz, tā var neatgriezties nekad. Tieši tāpēc es visus mudinu, lai šo svētdien gaidāmās sacīkstes padara neaizmirstamas. Visiem ir jāsaprot, ka Indija ir nepieciešama Formulai 1. Ja mēs to zaudēsim, tas būs ļoti sāpīgi, jo pie šī plāna strādājām desmit gadus. Eklstounam pirmās sarunas ar oganizatoriem un sponsoriem Indijā notika jau 1999. gadā."

Čandoks skaidro, ka Indijas izmešanai no nākamā gada F1 kalendāra ir divi iemesli: "Pirmkārt, Bernijs vēlējās posmu pārcelt uz martu, taču piecos mēnešos sarīkot divas F1 sacīkstes nav mūsu spēkos. Otrkārt, izmaksas ir kļuvušas daudz lielākas."

Pēdējo divu gadu laikā Indijas rūpijas kurss, attiecībā pret ASV dolāru, krities par 40%.

"Pēdējos divos gados notikušās sacīkstes nāca par labu mūsu ekonomikai," atzīst Čandoks. "Viesnīcas bija pārpildītas un taksistiem bija darba pilnas rokas, tāpat kā citiem iesaistītajiem strādniekiem. Sacensībās netika tērēta nodokļu maksātāju nauda, jo tās rīkoja privātā sektora pārstāvji. Indija šajā laikā ieguvusi pasaules slavu kā valsts, kurā iespējamas augstās tehnoloģijas. Formula 1 dod mums labumu."

Izmantotie resursi:
Latest news, sport and comment from the...

  -2 [+] [-]

, 2013-10-23 20:21, pirms 11 gadiem
5 mēnešos nevar uzorganizēt? Ko var murgot..

     [+] [-]

, 2013-10-23 20:27, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: 5 mēnešos nevar uzorganizēt? Ko var murgot..
F1 posmu esi rīkojis??Nē!!!Tad nepļurksti ja nezini kā tur tas viss noiek

  -1 [+] [-]

, 2013-10-23 20:44, pirms 11 gadiem
gezis rakstīja: F1 posmu esi rīkojis??Nē!!!Tad nepļurksti ja nezini kā tur tas viss noiek
jūs zināt kā tur viss notiek?

     [+] [-]

, 2013-10-23 22:46, pirms 11 gadiem
Par pustukšām tribinēm nav nekas jauns, jo nav interesanti to fufeli skatīties dzīvajā. Un tie, kas būs atnākuši, ir īstie fani, kuri vēl izsvilps RedBull par ākstišanos trasē.
Labāk mājās pie TV, var uz havaju aiziet, uz leduskapi, vai vēl kaut ko ietderīgu, un aptuveni uz beigām paskatīties jo varbūt ir noticis brīnums.

     [+] [-]

, 2013-10-24 03:35, pirms 11 gadiem
Nu bet kāds tur brīnums, ka pustukšas tribīnes? Pēdējos 2 agros mačus arī skatījos ierakstā, jo neredzēju jēgu agri celties svētdienas rītā, lai uzzinātu to, kas jau tāpat paredzams - fetelēns atkal pirmais... Kāda vairs tur interese? Daudziem jau tas viss apriebies, tāpat kā Šūmahera ēras laikā.
Es gan vismaz uz nākamo posmu cenšos sevi motivēt - varbūt Kimi spēs tuvoties Alonso un sākt cīņu par vicečempiona titulu. Tāpat gribētos, lai Bottas tiek pie kāda punkta. Kaut kur kāda motivācija tomēr jāmeklē... Savukārt Fetels un viss, kas ar viņu saistīts, man jau pie d...

     [+] [-]

, 2013-10-24 08:55, pirms 11 gadiem
Cik man zināms ir tikai 2 trases, kurās būs interesanti Monaco un SPA (un arī gadās izņēmumi) - pārējās sacensības var būt interesantas bezjēgā un garlaicīgas bezjēgā, bet tur nekad nevar vainot pa priekšu braucošo! Pieņemsim variantu Sebs izstājās 3 apļus pirms finiša un uzvar Alonso vai Hamis, kas uzreiz sacensība interesantāka palika??? Ja nav pa vidu apdzīšanas - un ir vienalga par kādu vietu ir cīņa - tad tā ir garlaicīga sacīkste, kuru uzlabot var vienīgi - izslīdēšanas; saķeršanās; bloķēšana; lielākas/mazākas avārijas; visu laiku mainīgi laikapstākļi; un sacensību garums uz 2 stundām!!!

Bet aļo to nevar noorganizēt viens cilvēks kurš brauc pa priekšu!