Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" piloti pārkaršanas dēļ pēc finiša nav spējuši ierasties uz intervijām

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" piloti pārkaršanas dēļ pēc finiša nav spējuši ierasties uz intervijām
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Singapūras F1 posma sacīkste svētdien pilotiem izvērsās fiziski ļoti smaga. "Mercedes" komanda pat lūdza atļauju, lai Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons varētu neapmeklēt obligātās intervijas, jo abi piloti bija cietuši no pārkaršanas.

Singapūras GP norisinās jau kopš 2008. gada un šajā trasē sacensības vienmēr notikušas lielā karstumā. Tomēr vakar bija pirmā reize, kad visas distances garumā ne reizi trasē neizbrauca drošības mašīna, līdz ar to 62 apļus sportistiem bija jābrauc ar pilnu slodzi.

Rasels sacensību beigās pa radio komandai ziņoja, ka viņa kokpits esot kā sauna. Pēc finiša "Mercedes" komanda vērsās pie Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA), lai tā atļautu Hamiltonam un Raselam nepiedalīties preses pasākumā, jo sportisti cietuši no pārkaršanas. Šāda atļauja tika saņemta, bet abi pārgurušie braucēji drīz vien atguvās.

"Viņi abi cieta no pārkaršanas, bet tagad jau viss ir labi," vēlāk atzina komandas vadītājs Toto Volfs. "Abi iegāja ledus vannās, un tas, šķiet, palīdzēja."

Hamiltons startēja no trešās vietas, vienīgais no vadošajiem braucējiem sacīksti sākot ar mīkstākā sastāva riepām. Taču tas neizrādījās pareizais solis, un finišā brits iebrauca vien sestais. Raselam pēdējos apļos izdevās noturēt ceturto vietu no "Ferrari" pilota Šarla Leklēra, kurš Hamiltonu pirms tam bija apdzinis.

"Mēs pieņēmām lēmumu, balstoties uz agrāko pieredzi Singapūrā, kad, līdzīgi kā Monako, ar mīkstajām riepām varēja iegūt iespējas startā," skaidro Volfs. "Lielā mērā tā arī bija vienīgā apdzīšanas iespēja. Bet šis lēmums, ko pieņēmām visi kopā, bija nepareizs. Šis bija sāpīgs vakars. Nav labi, ja startējot no trešās un ceturtās vietas finišā ir ceturtā un sestā vieta. Ar šo mašīnu pašlaik piedzīvojam grūtības tajās trasē, kur ir liels karstums un neliela saķere, kā šeit un Baku. Bet tas nav attaisnojums. Ja komandas ātrākā mašīna finišē minūti aiz uzvarētāja, to ir grūti pieņemt."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-09-24 01:47, vakar
Vai Raselam tika piespriests sods par citas formulas aiztikšanu?