Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Verstapens izcīnītu pirmo starta vietu arī ar "AlphaTauri" vai "Haas" formulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Verstapens izcīnītu pirmo starta vietu arī ar "AlphaTauri" vai "Haas" formulu"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" pilotu programmas vadītājs Helmuts Marko uzskata, ka Makss Verstapens spētu būt ātrs ar jebkuru F1 mašīnu un mainīgos apstākļos spētu uzvarēt kvalifikācijā arī ar "AlphaTauri" vai "Haas" formulu.

Šobrīd Verstapens startē visātrākajā komandā un šogad aizvadīto 12 posmu laikā guvis desmit uzvaras. Daudzi prāto, cik ātrs holandiešu pilots būtu kādā no vājākajām komandām, uz ko Marko ir skaidra atbilde.

"Makss būtu savā līmenī ar jebkuru mašīnu," intervijā "Motorsport-Total.com" sacīja Marko. "2020. gada Maksu nevar salīdzināt ar 2023. gada Maksu, ja nu vienīgi vārds palicis tas pats. Viņš ir kļuvis ļoti varens. Agrāk es vienmēr uzskatīju, ka sacensības vislabāk spēj "nolasīt" Luiss Hamiltons, viņš vislabāk spēja saplānot riepu izmantošanu. Tagad Makss ir tāds pats, ja ne labāks. Pamata ātrums Maksam ir labāks. Pēdējos gados viņš izgājis cauri neticamam nobriešanas procesam."

Savu pirmo uzvaru Verstapens izcīnīja 2016. gadā, aizvadot savu pirmo posmu "Red Bull" sastāvā. Tomēr tikai 2019. gadā pilots pirmo reizi izcīnīja "pole position". Dažkārt viņš sevišķi ātrs ir tajās kvalifikācijās, kad apstākļi trasē ir mainīgi. Tā tas bija, piemēram, šogad Beļģijā, kur izdevās uzvarēt ar 0.8 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju.

"Ja būtu tādi apstākļi, viņš arī ar "AlphaTauri" vai "Haas" formulu izcīnītu pirmo starta vietu," saka Marko.

Marko arī uzskata, ka Verstapens zaudēs motivāciju, tiklīdz viņam vairs nebūs iespēju cīnīties par uzvarām. Šobrīd sportistam līgums ar "Red Bull" ir līdz 2028. gadam, bet jau tagad tiek runāts, ka tas varētu būt viņa F1 karjerā pēdējais kontrakts.

"Makss ir savādāks kā citi piloti," atzīst Marko. "Vienu dienu viņš var atnākt un pateikt, paldies, man pietiek."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

  +1 [+] [-]

, 2023-08-23 08:05, pirms 10 mēnešiem
Jā, jā, pēdējais kontrakts Tādi piloti kā Hamis un Max bez formulas nevar. Vismaz līdz 2032.gadam Max brauks formulā.

     [+] [-]

, 2023-08-23 15:54, pirms 10 mēnešiem
Dēļ šitādiem tekstiem vien negribas šo sporta veidu vairs skatīties...