Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Di Montedzemolo: "Enco Ferrāri neļautu svinēt trešās vietas izcīnīšanu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Di Montedzemolo: "Enco Ferrāri neļautu svinēt trešās vietas izcīnīšanu"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Bijušais "Ferrari" prezidents Luka di Montedzemolo jūtas izbrīnīts, ka viņa savulaik pārvaldītā F1 komanda tagad priecājas pat par trešās vietas izcīnīšanu. Viņš atzīst, ka Enco Ferrāri kaut ko tādu nekad nebūtu pieļāvis.

Sākoties F1 čempionāta sezonas otrajai daļai, "Ferrari" komanda Konstruktoru kausā ieņem vien ceturto vietu. Priekšā šobrīd ir "Red Bull", "Mercedes" un "Aston Martin" vienības. Šarla Leklēra izcīnītais pjedestāls Beļģijas posmā dod cerību, ka turpmāk rezultātu varētu kļūt labāki, bet Di Montedzemolo uzskata, ka priecāties par šādiem sasniegumiem nav prātīgi.

"Tas nav "Ferrari" komandai raksturīgi," saka Di Montedzemolo. "Enco to nekad nebūtu pieņēmis. Nekad! Viņš man daudz iemācīja. Piemēram, viņš iemācīja nekad nesamierināties. Pēc uzvaras viņš vienmēr uzreiz jau domāja par nākamo sacīksti. Tajā pašā laikā tas bija ļoti smags darbs. Enco ienīda brīvdienas. Augustā viņš lika man sēdēt birojā, viņš neatbalstīja cilvēkus, kas devās brīvdienās. Tomēr viņš mīlēja jautrību un viņam piemita humors."

Šobrīd klīst dažādas baumas par Šarlu Leklēru un Karlosu Saincu, kuriem ir līgums līdz nākamā gada beigām. Jautāts, vai būtu vērts šos braucējus paturēt sastāvā, Di Montedzemolo īpaši uzsvēra Leklēra talantu.

"Šarlu es noteikti gribētu paturēt, viņš, manā skatījumā, ir labs pilots," sacīja kādreizējais "Ferrari" prezidents. "Spēcīgāki braucēji par viņu šobrīd nav pieejami. Tomēr tas, kuri no viņiem startē ar sarkano formulu, būtu pēdējā problēma. Kad biju prezidents, izveidoju sapņu komandu no Mihaela Šūmahera, Žana Toda, Rosa Brauna un Rorija Bīrna. Šodien, paskatoties ar līdzjutēja acīm, nesapņoju par to, ka "Ferrari" vienmēr uzvarēs. Sapņoju, ka komanda vienmēr cīnīsies par titulu līdz pēdējam posmam, kā tas bija 1997., 1998., 1999., 2008. , 2010. un 2012. gadā. Jūs varat zaudēt, bet izdariet to kā cīnītāji, nevis atpalicēji."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-08-23 22:21, pirms 10 mēnešiem
Tas kas notiek Ferrari tiešā veidā ir arī viņa atbildība. Apcelt savus pat ja bijušos padotos ir dumji.