Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Batons prognozē Sainsam grūtus laikus "McLaren" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Batons prognozē Sainsam grūtus laikus "McLaren" komandā
Karloss Sainss
Foto: Facebook.com/carlosainz

2009. gada F1 pasaules čempions Džensons Batons uzskata, ka Karlosu Sainsu pēc pievienošanās "McLaren" sastāvam gaida vairākas grūtas sezonas, jo šīs komandas mašīnas nebūs tik ātras, ar kādām spānis braucis līdz šim, turklāt būs sevi jāpierāda vienības bosu priekšā.

Tieši Batons 2012. gadā izcīnīja līdz šim pēdējo "McLaren" uzvaru, bet karjeru noslēdza, kad komanda vēl piedalījās sacīkstēs ar neveiksmīgajiem "Honda" dzinējiem. No šī gada tā izmanto "Renault" ražojumus, tomēr liels progress nav jūtams un Konstruktoru kausa kopvērtējumā "McLaren" atrodas pieticīgajā septītajā pozīcijā.

Jautāts, ko domā par Sainsa pievienošanos "McLaren" sastāvam, Batons atzina: "Tas ir labi, bet vai tas būs solis uz augšu? Līdz šim viņš braucis "Renault" komandā, kas šogad rāda ļoti labu sniegumu. Vai pāriešana uz "McLaren" ir pareizs solis, es nezinu. Šķiet, viņam nebija iespējas palikt "Renault" komandā, jo tajā startēs Daniels Rikjardo, līdz ar to laikam jau šis lēmums būs bijis pareizs."

Batons arī brīdina, ka Sainsu priekšā gaida daudzi izaicinājumi, jo būs jāaizvieto spēcīgais Fernando Alonso un paies ilgs laiks, pirms "McLaren" atkal spēs atgriezties cīņā par augstākajām pozīcijām.

"Nedomāju, ka viņu mašīnas nākamgad būs kļuvušas ātrākas, jo viņi ir atkrituši pārāk tālu atpakaļ," uzskata Batons. "Tajā pašā laikā šī ir liela komanda, kas ir ieguvusi daudzus titulus, tāpēc tā atradīs ceļu atpakaļ. Tomēr tas prasīs laiku. Karlosam būtu jāsaprot, ka būs nepieciešami vairāki gadi smaga darba, pirms viņš būs pilnībā iejuties un viņa viedoklī ieklausīsies, bet mašīna - kļuvusi ātrāka. Viņam būs grūti sekot Fernando pēdās, tomēr komanda nebūtu viņu izvēlējusies, ja neuzskatītu, ka viņš ir tā vērts."

Šobrīd vēl nav skaidrs, vai "McLaren" rindās paliks Stofels Vandūrns. Jau šonedēļ posmā Beļģijā iespēju piedalīties treniņbraucienos vienība dos savam attīstības programmas pilotam Lendo Norisam, kurš kandidē uz Vandūrna vietu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | NASCAR News, Race Results,...

     [+] [-]

, 2018-08-23 15:56, pirms 6 gadiem
Es domāju, ka Alonso izspieda pēdējo sulu no tā dampja. Ja jau Vandorns nespēja pabraukt Alonso līmenī, tad varētu būt čābīgi, kaut gan Vandorns dominēja GP2 seriālā.

     [+] [-]

, 2018-08-23 19:27, pirms 6 gadiem
Kamēr McLaren brauks ar citu ražotiem motoriem un nebūs Works Team, viniem bus gruti laiki.
Neizskatas, ka tur ir pietiekoši kompetenti inženieri, kas spētu uztaisit konkurētspējīgas šasijas un airo risinājumus uz citu ražotāju motoriem.
Hondai sie bija gruti atgriešanās/mācību laiki.
Ar TORRO ROSO un RedBull Hondai pavisam citādāk.