Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Beļģijas F1 posma rīkotāji pārsteigti par pārdoto biļešu skaitu

Juris Grīns
Juris Grīns

Beļģijas F1 posma rīkotāji pārsteigti par pārdoto biļešu skaitu
Foto: AFP/Scanpix

Daudzi Eiropas F1 posmi nevar lepoties ar augošu interesi no apmeklētāju puses, taču šīs nedēļas beigās plānotā Beļģijas "Grand Prix" izcīņa ir izņēmums - šobrīd pārdots jau 75 tūkstoši biļešu, kas ir ļoti labs rādītājs.

Intervijā laikrakstam "La Derniere Heure" sacensību rīkotājs Andrē Mass pauž izbrīnu par necerēti lielo interesi no F1 līdzjutēju puses. Viņš atzīst, ka tik straujš biļešu noiets nav redzēts jau kopš gadsimta sākuma, kad notika leģendārās cīņas starp Mihaelu Šūmaheru un Miku Hakinenu.

"Šādus rādītājus neesmu redzējis kopš 2001. vai 2002. gada," viņš saka. "Un es runāju par reālajiem skaitļiem - biļetēm uz visām trīs dienām. Tas nav tā kā citos lielos pasākumos, kur pēdējos gados esmu strādājis, kad atšķiras reāli pārdotās biļetes un oficiālie rādītāji."

Laikraksts vēsta, ka šobrīd uz Beļģijas F1 posmu pārdots aptuveni 75 tūkstoši biļešu.

Lielā mērā skatītāju intereses pieaugums varētu būt saistāms ar Maksa Verstapena nokļūšanu "Red Bull" komandā un sportista labo sniegumu sacensībās. Lai gan Verstapens ir holandietis, viņš dzimis Haseltā, Beļģijā, kas atrodas tikai stundas brauciena attālumā no Spā-Frankošamps trases.

Šīs nedēļas nogalē pēc vasaras pārtraukuma, kas ilga četras nedēļas, atsāksies F1 pasaules čempionāts. Pēdējos četros posmos pēc kārtas uzvarējis Lūiss Hamiltons, kurš šobrīd otru "Mercedes" pilotu Niko Rosbergu sezonas kopvērtējumā apsteidz par 19 punktiem.

Izmantotie resursi:
F1Today.net

     [+] [-]

, 2016-08-27 15:51, pirms 8 gadiem
Pirms 25 gadiem šeit debitēja Mihaels Šumahers ar V8 Jordan formulu starp pat V10 un V12 monstriem, bet tagad nākas skatīties 1.6 litru V6 riņķojam, kā gan laiki ir mainījušies