Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sirotkins paraksta līgumu ar "Sauber" un 2014. gadā debitēs F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Sirotkins paraksta līgumu ar "Sauber" un 2014. gadā debitēs F1
Sergejs Sirotkins
Foto: isr-racing.cz

17 gadus vecais krievu autosportists Sergejs Sirotkins ir noslēdzis līgumu ar "Sauber" komandu par startēšanu tās sastāvā F1 čempionātā 2014. gada sezonā.

Jau ziņojām, ka šonedēļ Sirotkins divu dienu vizītē apmeklēja "Sauber" komandas rūpnīcu Hinvilā, kur iepazinās ar komandu, tās darbu, kā arī piemērīja F1 auto sēdekli. Komandas vadītāja Moniša Kaltenborna pēc ierašanās Beļģijā, kur notiks kārtējais pasaules čempionāta posms, apstiprinājusi, ka tagad ar Sirotkinu ir noslēgts līgums par šī sportista startēšanu Formulā 1 jau nākamajā gadā.

Uz 2014. gada sezonas pirmo posmu Sirotkins jau būs 18 gadus vecs un kļūs par visu laiku jaunāko braucēju, kas startējis Formulā 1, pārspējot Haimes Algersuari līdzšinējo rekordu.

Jau tuvāko nedēļu laikā kļūs zināma programma, pēc kuras notiks nepieredzējušā Sirotkina sagatavošana debijai F1. Ir skaidrs, ka jaunietim nāksies veikt testus ar vairākus gadus vecu F1 formulu, jo noteikumi aizliedz testus ar pēdējās sezonās izmantotajām mašīnām. Kaltenborna pieļauj iespēju, ka Sirotkins varētu trenēties arī "Ferrari" rūpnīcas F1 simulatorā, par cik "Sauber" vienībai tāda nav.

Šogad Sirotkins aizvada pirmo pilno sezonu "Formula Renault 3.5" čempionātā, kur šobrīd ierindojas devītajā vietā.

Vēl nav zināms, kas būs Sirotkina komandas biedrs 2014. gada F1 sezonā. Niko Hilkenbergs, iespējams, pāries uz "Ferrari" vai "Lotus", taču pagaidām situācija vēl nav skaidra. Tāpat nav saprotams, ko tālāk darīs Estebans Gutjeress, kas "Sauber" komandā ieradās ar saviem sponsoriem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +3 [+] [-]

, 2013-08-23 11:36, pirms 11 gadiem
Tapat nekas ipass tas nav jo ja ta padoma ieliktenis vien ir kuram vienkarsi ir paveicies ka biezi maki stav aizmugure

  +2 [+] [-]

, 2013-08-23 11:39, pirms 11 gadiem
Jūtu līdzi pārējo F1 komandu pilotiem...

  +2 [+] [-]

, 2013-08-23 11:41, pirms 11 gadiem
Nopirks krievi ierakstu F-1 vēstures grāmatā ar visu laiku jaunāko pilotu un ar to viss beigsies.. Jācer, ka čalis "apdedzināsies" bez nopietnām traumām...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-08-23 13:09, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Jūtu līdzi pārējo F1 komandu pilotiem...
nu nu.. beidz šo sviestu rakstīt! viņš visu mūžu braucis dažādos čempionātos.. F1 galīgi nav tas trakākais.. viss atkarīgs no cilvēka - būs ok! iespējams zaudēs visiem, jo būs pat pārāk piesardzīgs sākumā..

eksperta kungs atradies

  +4 [+] [-]

, 2013-08-23 13:45, pirms 11 gadiem
kungs rakstīja: nu nu.. beidz šo sviestu rakstīt! viņš visu mūžu braucis dažādos čempionātos.. F1 galīgi nav tas trakākais.. viss atkarīgs no cilvēka - būs ok! iespējams zaudēs visiem, jo būs pat pārāk piesardzīgs sākumā..

eksperta kungs atradies
Visu mūžu? Piesienies te citiem (nesaprotu, ko es tev esmu nodarījis, ka vienmēr meklē manā teiktajā kaut ko kam piesieties), bet nezini ko pats runā.
Viņam šī ir trešā sezona ar formulām, kartingos viņš sāka braukt tikai 13 gadu vecumā. Normāli F1 pilotiem ir sākt kartingos braukt ap 7-8 gadu vecumu.
Galīgi nav slikti, 18 gadu vecam puikam ar 3 gadu pieredzi formulās un 2 gadu pieredzi kartingos sēsties pie F1 stūres.
Viņa līdzšinējie rezultāti formulās nav slikti (kaut gan par izciliem tos arī nenosauksi), tomēr ne jau par ātrumu ir runa, bet gan par faktu, ka puika, kas vēl autosportā ir bēnu autiņos jau sēžas pie F1 stūres.
Viņam vēl kā minimums 2-3 gadi būtu jānobrauc WSR/GP2 lai vispār iemācītos visas lielo formulu čempionātu nianses, iemācītos strādāt ar inženieriem, izprast telemetrijas nozīmi u.t.t.
Galu galā, iemācīties nobraukt divus braucienus vienā līmenī.
F1 nav tikai stūres grozīšana un pedēļu spaidīšana, tā ir tikai aisberga redzamā daļa.
Pat nav svarīgi, cik ātrs viņš spēj būt, svarīgi ir tas vai viņš ir gatavs kļūt par F1 pilotu.
Tādi piloti kā Šūmahers, Alonso, Senna, Prosts, Fettels, Hamiltons, Batons u.c. 18 gados nebija gatavi lai brauktu F1, domā, ka viens krievu jaunbagātnieks būs izņēmums? Kimi debitēja F1 bez nopietnas pieredzes formulās, bet viņam tad bija jau 22 gadi.
Arī Algusuarī lai cik talantīgs nebūtu, nebija tam gatavs un pēc debijas 19 gados ātri zaudēja vietu F1. Un viņš tik tiešām bija talants ar kuru tika strādāts nopietni jau no mazotnes.
Protams, tev galvenais ir apstrīdēt to, ko es saku, bet nespēju iedomāties kā viens krievu jaunbagātnieks, varētu kļūt par pirmo pilotu F1 vēsturē, kurš bez nopietnas pieredzes formulu sacīkstēs debitējot 18 gadu vecumā, varētu nostiprināties kā nopietns pilots.

     [+] [-]

, 2013-08-23 14:26, pirms 11 gadiem
9. vieta kādā no zemākiem līmeņiem dos tikai pēdējās vietas iekš F1.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-23 18:51, pirms 11 gadiem
es domāju, ka nav tur nekā slikta! nav šāda precedenta īsti, tāpēc paskatīsimies kas būs un kā sanāks!