Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens dominē arī Ungārijā, Hamiltons netiek uz pjedestāla

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens dominē arī Ungārijā, Hamiltons netiek uz pjedestāla
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" pilots Makss Verstapens F1 posmā Ungārijā izcīnījis jau septīto uzvaru pēc kārtas. Holandietis vadību pārņēma startā un turpinājumā nevienam neatstāja cerības, kamēr kvalifikācijas uzvarētājs Lūiss Hamiltons pat netika uz pjedestāla.

Hamiltona izcīnītā pole position deva cerību, ka viņam varētu izdoties specifiskajā Hungaroringas trasē pārtraukt F1 čempionāta līdera Versapena uzvaru gājienu. Tomēr jau uzreiz pēc starta Hamiltons pazaudēja vairākas pozīcijas, kā rezultātā vēlāk finišēja ceturtajā vietā. No uzvarētāja atpaliekot ievērojami, otro vietu izcīnīja Lando Noriss, savukārt Serhio Peress no 15. vietas startā spēja aizcīnīties līdz trešajai finišā.

Hamiltonam nepadevās ideāls starts un pirmajā līkumā viņu ar samērā agresīvu manevru ārmalā pavirzīja Verstapens, kļūstot par sacīkstes līderi. Situāciju lieliski prata izmantot Oskars Piastri, no ceturtās starta pozīcijas pakāpjoties uz otro. Hamiltons bija trešais, taču viņu apdzina arī otrs "McLaren" pilots Noriss.

Tikmēr Guanju Žou karjeras augstākā starta pozīcija veiksmi neatnesa. Startējis no piektās vietas, viņš laikus nespēja izkustēties no vietas, līdz ar ko atkrita tālu aizmugurē. Pirmajā līkumā "Alfa Romeo" braucējs turklāt kļūdījās bremzējot un uztriecās Daniela Rikjardo mašīnas aizmugurei. Šī incidenta rezultātā Rikjardo aizķēra Pjēra Gazlī mašīnu, kurš savukārt aizķēra komandas biedru Estebanu Okonu. Abi "Alpine" piloti bija spiesti izstāties.

"McLaren" vienība jau otro posmu pēc kārtas demonstrēja labu sniegumu. Noriss arī iepriekšējā posmā Lielbritānijā finišēja otrais, bet Ungārijā šo rezultātu prata atkārtot. Līdz boksu apmeklējumiem Piastri brauca otrajā vietā, pienākot riepu maiņai bija jau krietni atpalicis no Verstapena, bet uz pitstopu rēķina Noriss tika komandas biedram priekšā. Turpinājumā Noriss rādīja labu ātrumu un saglabāja otro vietu, kamēr Piastri atkrita uz piekto.

Pēc neveiksmīgas kvalifikācijas Peress jau ne pirmo reizi bija spiests startēt no zemas pozīcijas, tomēr vēlreiz spēja parādīt lielisku progresu. Sacensību gaitā viņš gan uz pitstopu rēķina, gan ar apdzīšanas manevriem kāpa arvien augstāk, finišējot trešajā vietā. Hamiltons sacīkstes beigās bija ātrāks un viņam tuvojās, tomēr līdz reālai cīņai nenonāca un atkarot zaudēto pozīciju nepaguva.

Pēc starta piektajā un sestajā vietā bija nokļuvušas "Ferrari" formulas. Šarls Leklērs bija piektais, bet Karloss Sainss, startējot no 11. pozīcijas, pacēlās uz sesto. Finišā Leklērs iebrauca sestajā pozīcijā, taču viņam bija piešķirts piecu sekunžu sods par ātruma pārsniegšanu boksu celiņā, tādēļ rezultātos nācās atkrist uz septīto vietu un palaist priekšā "Mercedes" braucēju Džordžu Raselu, kurš startēja viens no pēdējiem. Sainsam astotā vieta. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdza "Aston Martin" piloti Fernando Alonso un Lānss Strols.

Savās atgriešanās sacensībās Daniels Rikjardo, kurš "AlphaTauri" komandā nomainījis Niku de Vrīsu, startēja un finišēja trīspadsmitais. Ņemot vērā, ka sākotnēji, pēc piedzīvotās sadursmes, pieredzējušais pilots bija atkritis uz beigām, šis nebūt nav uzskatāms par sliktu sasniegumu. Otrs komandas braucējs Juki Cunoda finišēja 15. vietā.

"Red Bull" komandai šī bija jau 12. uzvara pēc kārtas, kas ir jauns F1 rekords. Iepriekš ilgu laiku rekords piederēja "McLaren" vienībai, kas 1988. gadā spēja izcīnīt 11 uzvaras pēc kārtas.

Jau pēc nedēļas, 30. jūlijā notiks posms Beļģijā, leģendārajā Spā-Frankošampas trasē, kam sekos gandrīz mēnesi ilgs vasaras atvaļinājumu laiks.

Ungārijas GP rezultāti

F1 kopvērtējums

  -4 [+] [-]

, 2023-07-23 17:57, pirms gada
A es jau biju sasapņojies, ka starp Maximu un Luisitu būs tāda pati cīņa kā 2021.g. noslēgumā......

     [+] [-]

, 2023-07-23 18:23, pirms gada
Lando uz pjedestāla saplēsa Makša trofeju, vai tas ir brīdinājums?

Aizraujoša sacīkste Ungārijā, daudz cīņu un apdzīšanu, spriedze līdz beigām. Milzīgs prieks par Čeko, stratēģija nostrādāja, pārliecībai jābūt atgūtai.

Ferrari ...

     [+] [-]

, 2023-07-23 18:29, pirms gada
alexy rakstīja: Lando uz pjedestāla saplēsa Makša trofeju, vai tas ir brīdinājums?

Aizraujoša sacīkste Ungārijā, daudz cīņu un apdzīšanu, spriedze līdz beigām. Milzīgs prieks par Čeko, stratēģija nostrādāja, pārliecībai jābūt atgūtai.

Ferrari ...
Nu ja mašīna ir 2 sekundes aplī ātrāka par konkurentiem (tos kurus bija jāapdzen), tad tur lielu stratēģiju nevajag

  -1 [+] [-]

, 2023-07-23 18:43, pirms gada
Sacīkste bez lielas superintrigas, bet šis tas interesants bija.

Prieks no sirds par McLarenu, pat mazie uzlabojumu dod pienesumu, ja raugās, kur bija maki sezonas sākumā, kāds bija viņu ātrums, tad šis progress ir vnk lielisks, labs darbs, liels prieks par komandu un arī braucējiem, kuri demonstrē tiešām labu sniegumu. Būtu jau forši, ja izdotos viņiem noķert aiz ausīm uzvaru!

Merši, nerēķinot startu, kopumā labs darbs, sevišķi labi izskatījās abi braucēji beigās, būtu vēl kādi 2-3 apļi iespējams pat uz augšu paceltos. Kopumā pagaidām attīstība sabremzējusies un jaunie uzlabojumi neizskatās, ka lieliski nostrādāja. Rasels malacis!

Nu RBR bez pārsteigumiem, ja nu vienīgi Pereza sniegumu varētu izcelt, podus nesagāza un nobrauca cienīgi.

Ferrari, pagaidām no konkurentiem atpaliek, domās mazliet esot par 2024. Arī Astoni iebuksējuši, bet nu pēdējie četri punktos skaisti pa pārīšiem .

Nu ar Rikjardo, apsveicam ar atgriešanos, neslikti priekš pirmās sacensības jaunā komandā.

     [+] [-]

, 2023-07-23 18:46, pirms gada
Heiteris parastais rakstīja: Nu ja mašīna ir 2 sekundes aplī ātrāka par konkurentiem (tos kurus bija jāapdzen), tad tur lielu stratēģiju nevajag
Tavu prātu apmiglojusi heitošana. Tie, kas 2 sekundes apli lēnāki, jau nav konkurenti

     [+] [-]

, 2023-07-23 18:49, pirms gada
Heiteris parastais rakstīja: Nu ja mašīna ir 2 sekundes aplī ātrāka par konkurentiem (tos kurus bija jāapdzen), tad tur lielu stratēģiju nevajag
Varbūt neprecīzi izteicos - stratēģija nesabojāja Čeko sacīksti.

     [+] [-]

, 2023-07-23 18:49, pirms gada
Vainu Leklērs ir liels manipulators un radīja haosu vai arī Xavi ir lupata kurš neieņem savu pozīciju, es nezinu, kurš tur pieņem lēmumus, bet viņš sacīkstes laikam neskatās. Ir sajūta ka tur puse darbinieku ir tikuši pa blatam un lepojas ar to un nav nekādas pašcieņas. es Xavi vietā pateiktu paldies es labāk iešu pīrāgus cept jau pēc pagājušās sezonas.

     [+] [-]

, 2023-07-23 18:50, pirms gada
Tāpat ir sajūta ka McLaren varēja cīnīties ar Maksu.

  -3 [+] [-]

, 2023-07-23 18:55, pirms gada
šogad nav bijušas nevienas sadursmes ārpus 1. apļa, vnk nereāli!!

     [+] [-]

, 2023-07-23 19:00, pirms gada
dddd rakstīja: Tavu prātu apmiglojusi heitošana. Tie, kas 2 sekundes apli lēnāki, jau nav konkurenti
Kāda heitošana? Doooooooooooooooah.

Ja viņi uz starta līnijas ir priekšā, tad ir konkurenti. Nez kā pats viņus tad sauksi?

  -2 [+] [-]

, 2023-07-23 19:12, pirms 11 mēnešiem
Kad Hamis nav top3, tad visi priecīgi

     [+] [-]

, 2023-07-23 19:43, pirms 11 mēnešiem
Sacīkste interesantāka kā gaidīju.
RB uzlabojumi tomēr devuši atrāvienu no pārējiem.
Liels prieks par McLaren un Lando. Piastri sāka labi, bet vēl jākrāj pieredze. Merši ar tukšām bākām labāki par Mclaren.

Skumji, ka Ferrari un AM atpaliek. Ferrari nenolažo stratēģi, tad to izdara vai nu pitstopos vai piloti. Leklēram bija jācinās par 5. vietu.

Labi, ka otrajā desmitniekā līdzvērtīgas cīņas.
Albons atkal savā līmenī un Botass sāk atgriezties.
Rikjardo labi iejuties, pie veiksmes varēs tik pie punktiem.
Alpine atkal neveicas, Gasli lielisks starts, vismaz 4 vietas līdz pirmajam līkumam ieguva. Ja Žou nebūtu nočakarējies, sacīkste būtu aizraujošāka.

Atlikušajā sezonā būs intriga par 3.-5.v. Konstruktoru kausā. Vai McLaren paspēs noķert AM? Un vai Albons noturēs Williams 7.vietu?

Pilotu ieskaitē gan būs interesantāk par 2.-8.vietu. Ja Peress iegūs stabilitāti un ātrumu kvalifikācijā, tad viņam ar RB formulu jābūt otrajam..

     [+] [-]

, 2023-07-23 19:45, pirms 11 mēnešiem
Heiteris parastais rakstīja: Kāda heitošana? Doooooooooooooooah.

Ja viņi uz starta līnijas ir priekšā, tad ir konkurenti. Nez kā pats viņus tad sauksi?
2 sekundes es sauktu par 0,6s.

  -2 [+] [-]

, 2023-07-23 19:51, pirms 11 mēnešiem
Visu cieņu Hamim startā - īsts profesionālis. Nopietni.

Rasels vien no MVP kandidātiem.
Kopumā jautrāka Ungārijas sacīkste kā parasti (pat bez lietus).
Peress izskatījās motivēts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2023-07-23 19:58, pirms 11 mēnešiem
Pēc garāka laika, noskatījos no sākuma līdz beigām. Vai var būt vēl kas garlaicīgāks par šo?

     [+] [-]

, 2023-07-23 20:56, pirms 11 mēnešiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Pēc garāka laika, noskatījos no sākuma līdz beigām. Vai var būt vēl kas garlaicīgāks par šo?
Ja cilvēkam nav interese, tad arī pati aizraujošākā lieta, šķitīs garlaicīga.

     [+] [-]

, 2023-07-23 21:17, pirms 11 mēnešiem
dddd rakstīja: 2 sekundes es sauktu par 0,6s.
Maksim 1 sec aplī ātrāks par Piastri 5. vietā. (60 sec/70lap). Un tas pie tam tā, ka VER pilnīgā čilā bija.

Tātad par zemākām vietām vēl lielāks pārsvars.

     [+] [-]

, 2023-07-23 21:46, pirms 11 mēnešiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Pēc garāka laika, noskatījos no sākuma līdz beigām. Vai var būt vēl kas garlaicīgāks par šo?
Ja jums nepatīk autosports, nav jēga sevi mocīt un skatīties. Skatieties to, kas jums patīk un lieciet F1 skatītājus mierā ar savu nīdēšanu. Manuprāt bija normālas sacīkstes, kā jau ierasts. F1 ir autosports, nevis cirks un tur nevienam nav uzdevums izklaidēt skatītāju.

     [+] [-]

, 2023-07-24 10:09, pirms 11 mēnešiem
Nepiekrītu tam ka F1 uzdevums nav izklaidēt skatītāju, tad kāds ir tās uzdevums? Izprojektēt grīdu kuru neviens neizmantos ikdienas automašīnām? F1 dzīvība ir tieši atkarīga no skatītājiem, man liekas ka dēļ skatītājiem Perez kvalificējas zemās vietās lai RedBull dabūtu vairāk raidlaika un reklamētu sponsorus apdzenot pusi peletona.