Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Es būtu varējis pārspēt Leklēru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Es būtu varējis pārspēt Leklēru"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

"McLaren" pilota Lando Norisa izslīdēšanas dēļ piektdien Emīlijas-Romanjas F1 posma kvalifikācijā cīņas noslēdzās priekšlaicīgi, ne visiem paspējot veikt izšķirošos apļus. Sportists atzīst, ka, ja ne kļūda, viņam bijis gana labs ātrums, lai pārspētu sezonas līderi Šarlu Leklēru.

Lai gan sezonas sākums "McLaren" vienībai bija ļoti grūts, pēdējos posmos rezultāti uzlabojušies. Kvalifikācijā mitrā trasē Noriss pat sasniedza trešo rezultātu. Viņš atzīst, ka pieļāvis kļūdu.

"Es būtu gribējis, lai man izdodas veikt šo pēdējo apli, kurā braucu ar pilnu jaudu, pilnu bateriju," viņš sacīja. "Ja man izdotos pabeigt apli ar pilnu bateriju, varēju nomest no rezultāta 0.3 vai 0.4 sekundes. Zinu, ka arī Šarls Leklērs būtu varējis uzlabot savu rezultātu, bet, ja viņš kļūdītos, bet es nē, es būtu varējis viņu pārspēt. Es teiktu, ka kvalifikācijā bija iespēja parādīt vairāk un izcīnīt pat otro pozīciju. Tomēr tas nenotika, jo beigās pieļāvu kļūdu, tāpēc jāpriecājas par trešo vietu, kas priekš mums patiesībā ir ļoti labs rezultāts."

"Ferrari" pilots Leklērs ieņēma otro vietu, krietni zaudējot Maksam Verstapenam no "Red Bull", kurš paguva veikt vēl vienu lidojošo apli. Lai gan tobrīd trasē bija izkārti dzeltenie karogi pēc Valteri Botasa izbraukšanas no trases, Verstapenam ļāva saglabāt rezultātu. Tas tādēļ, ka viņš bija samazinājis ātrumu dzelteno karogu zonā, kā prasa noteikumi, pēdējo sektoru veicot lēnāk nekā iepriekš. Toties pirmajos divos viņam savus rezultātus bija izdevies ievērojami uzlabot un arī kopumā Verstapens izrādījās ātrākais.

Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss, kurš tikko ticis pie jauna līguma ar "Ferrari", tikmēr avarēja otrajā kvalifikācijas kārtā. Sportists neslēpa, ka tā bijusi viņa paša vaina.

"Mērķis bija tobrīd veikt otro lidojošo apli, jo zinājām, ka tuvojas lietus," skaidro Saiss. "Tobrīd es nemaz nebraucu tik ātri. Mašīna mani tajā līkumā pārsteidza, un es izslīdēju. Apstākļi trasē bija ļoti sarežģīti, un es pieļāvu kļūdu, kas šonedēļ man vēl izmaksās daudz. Tomēr es vismaz domās esmu pozitīvs, jo priekšā ir sprinta kvalifikācija un sacensības, kuru laikā man būs iespēja pacelties augstāk."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...