Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Priekšā mūs gaida ļoti sāpīgs laiks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Priekšā mūs gaida ļoti sāpīgs laiks"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Pēc aizvadītā F1 sezonas pirmā posma, kurā "McLaren" piloti finišēja 14. un 15. vietā, Lando Noriss spiests atzīt, ka komanda ir pieļāvusi būtiskas kļūdas jaunās mašīnas izstrādē un šobrīd atpaliek ļoti tālu no vadošajām vienībām. Britu pilots neslēpj, ka īstermiņā to atrisināt nav izredžu.

Vēl pēc pirmajiem testiem Barselonā "McLaren" tika pieskaitīta pie tām komandām, kas šogad varētu cīnīties par uzvarām. Otrajos testos Sahiras trasē situācija krasi mainījās, jaunajam spēkratam bija tehniskas problēmas, sevišķi ar bremzēm, bet turpat notikušais sezonas pirmais posms izvērsās bezcerīgs. Ne brīdi Noriss un Daniels Rikjardo nepretendēja uz punktiem.

"Viss ir ļoti vienkārši – rezultāti atspoguļo to, kur mēs šobrīd esam," atzīst Noriss. "Tagad mums pie tā vienkārši jāpierod. Pēdējo dažu sezonu laikā, protams, komandā bijušas cerības uz augstākiem sasniegumiem. Uz vajadzīgo brīdi mums vienkārši nav izdevies visu izdarīt pareizi. Esam kļūdījušies un atpaliekam ļoti tālu. Nevis mazliet, bet ļoti daudz. Mums jāsāk viss no sākuma un jāsaprot dažas lietas. Jau cenšamies atrast risinājumus, bet tas nenozīmē, ka nākamnedēļ būsim labāki. Galvenais tuvāko mēnešu laikā vajag saprast, kas notiek un, kā visu vērst par labu. Ikvienam ir jāsaprot, ka priekšā gaida sāpīgs laiks. Esam bijuši šādā situācijā jau pirms dažiem gadiem."

Noriss atzīst, ka problēmas jaunajai "McLaren MCL36" mašīnai ir dažādas, arī "Mercedes" dzinējs šogad neesot tik labs, kā varētu gribēt. Arī "Aston Martin" komanda, kas izmanto "Mercedes" motorus, neguva punktus.

"Mums ir lielas problēmas ar piespiedējspēku, līdz ar to mašīna ļoti slikti vadās," saka Noriss. "Ar to ir grūti braukt un grūti iegūt optimālo riepu stāvokli. Kad trūkst piespiedējspēka, riepas vienkārši nevar dabūt ideālā darba stāvoklī. Vienā brīdī mašīna līkumā negriežas pietiekami labi, citkārt izslīd aizmugure, daudz kas notiek. Tā ir problēma. Mums jāpanāk, lai visas šīs nevēlamās lietas notiktu mazāk. Izklausās vienkārši, bet patiesībā to izprast ir ļoti grūti."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...