Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns prezentēs radikālu ideju F1 šova uzlabošanai

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns prezentēs radikālu ideju F1 šova uzlabošanai
Bernijs Eklstouns
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Jau 2017. gada sezonā vadošajiem F1 pilotiem varētu nākties sacensības uzsākt nevis no pirmajām, bet gan daudz zemākām pozīcijām - šādu plāno vēlas īstenot pats pasaules čempionāta vadītājs Bernijs Eklstouns.

"Red Bull" vienības vadītājs Kristians Horners pirmdien preses pārstāvjiem pavēstīja, ka Eklstouns ar šādu ierosinājumu oficiāli klajā nāks šonedēļ Ženēvā, kur viņam plānota tikšanās ar citiem F1 čempionāta pārstāvjiem.

Plāna aptuvenās aprises ir tādas, ka tiem spostistiem, kuriem pienāktos startēt no pirmajām vietām, būs jāstartē no zemākām pozīcijām, lai nepieļautu to, ka tie jau sacensību sākumā atraujas un pazudina intrigu cīņā par uzvaru.

"Ir iespēja, ka tas tiks īstenots un varētu tikt iekļauts 2017. gada F1 noteikumos," apstiprina Kristians Horners. "Šī tikšanās Ženēvā ir iespēja sarūpēt līdzjutējiem kaut ko fantastisku, kaut ko, kas būtu aizrautīgi skatāms. Domāju, ka tieši uz to mums ir jāmērķē."

Pats Eklstouns nesen intervijā "Daily Mail" pauda, ka šobrīd F1 čempionāts "ir sliktāks nekā jebkad bijis" un viņš pats "netērētu savu naudu, lai aizvestu ģimeni noskatīties sacensības".

Uz tikšanos Ženēvā ieradīsies gan komandu, gan Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pārstāvji, kā arī sacīkšu promouteri un F1 čempionāta līdzīpašnieki.

Šobrīd ir jāsteidzas ar 2017. gada noteikumu pieņemšanu. Tās idejas, kas tiks izskatītas līdz 1. martam, varēs īstenot arī tad, ja iegūs vien vairākuma pušu piekrišanu, kamēr citām noteikumu izmaiņām, kas tiks izskatītas vēlāk, izredzes realizēties būs vien tad, ja par to tiks nobalsots vienbalsīgi.

Izmantotie resursi:
Wheels24.co.za, South Africa's best motoring...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-23 12:26, pirms 9 gadiem
Eklstons saka,ka f1 nekad nav bijis tik nebaudams..Diez ka pie ta vainigs...
Ko gan tas mainis?Tpt bus izteikti stipras 2-3 komandas,kas to savu vietu atvines maksimums lidz 5 aplim....

  +2 [+] [-]

, 2016-02-23 12:37, pirms 9 gadiem
Labakiem jastarte beigas tad atceliet kvalifikaciju, jo taja neviens vairs isti necinisies, kada jega tur but atrajam. ja jastarte no beigam, tad jau labak izlozet starta veitu.
Manuprat labakais risinajums, beigt katru gadu raustit noteikumus 5 gadu laika izlidzinasies komandu un dzineju speki, ja nespeki tad vismaz izmaksas.

     [+] [-]

, 2016-02-23 12:50, pirms 9 gadiem
Lai startē apgrieztā secībā kopvērtējumam. pirmais startē no beigām un pēdējais no PP... tik kā tur ar drošību.. pirmajā līkumā

     [+] [-]

, 2016-02-23 14:47, pirms 9 gadiem
Šovs būtu labs, ja pirms soču posma vovka pliks dejotu lambadu. Visi skatītos

     [+] [-]

, 2016-02-23 15:11, pirms 9 gadiem
tikums rakstīja: Lai startē apgrieztā secībā kopvērtējumam. pirmais startē no beigām un pēdējais no PP... tik kā tur ar drošību.. pirmajā līkumā
Nevis no kopvērtējuma, bet atkarībā no iepriekšējās gonkas. Tas būtu loģiskāk, jo nebūtu godīgi, ka kopvērtējumā visu laiku esi pirmais, bet jāstartē no beigām. Toties manā variantā, ja arī kopvērtējuma līderim nepaveicās vienā posmā un izstājās, tad viņam ir iespējas nākamā posmā startēt no augstas vietas.

Kaut gan tas viss ir tikai šova uzlabošanai. Godīgums tur nav ne mazākais.

Pirms Monako speciāli jāizstājās, lai dabūtu Pole, kas jau ir 90% no uzvaras.

     [+] [-]

, 2016-02-23 15:11, pirms 9 gadiem
Banu kings rakstīja: Šovs būtu labs, ja pirms soču posma vovka pliks dejotu lambadu. Visi skatītos
Pilnīgi pliks nē.... ar pižiku

     [+] [-]

, 2016-02-23 15:23, pirms 9 gadiem
Ja iet sviestā, tad lai iet līdz galam! Tad varetu, formulam pielikt jaunas funkcijas, izliet eļļu, izbērt naglas, dūmusveci, elektromagnētisko lādiņu (kas sabojā pretinieka elektroiekārtas). Trasē ik pa laikam, palaist pace car, kas terorizētu formulas!

     [+] [-]

, 2016-02-23 15:37, pirms 9 gadiem
Jau entos gadus Eklstons prezentē absurdas idejas, kuru mērķis ir radīt šovu, kura otrajā plānā ir sacensības. Un muļķīgi dara, jo zaudē tikai esošos fanus, bet trulās amerikāņu autosacīkstes šova ziņā viņam tāpat neizkonkurēt.

     [+] [-]

, 2016-02-23 16:18, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nevis no kopvērtējuma, bet atkarībā no iepriekšējās gonkas. Tas būtu loģiskāk, jo nebūtu godīgi, ka kopvērtējumā visu laiku esi pirmais, bet jāstartē no beigām. Toties manā variantā, ja arī kopvērtējuma līderim nepaveicās vienā posmā un izstājās, tad viņam ir iespējas nākamā posmā startēt no augstas vietas.

Kaut gan tas viss ir tikai šova uzlabošanai. Godīgums tur nav ne mazākais.

Pirms Monako speciāli jāizstājās, lai dabūtu Pole, kas jau ir 90% no uzvaras.
Tieši tāpēc, lai iepriekšējā sacīkstē nevar izkārtot Pole jāņem no kopvērtājuma... un lai līderi cīnās.. visiem viss pa godīgo.. visi grib uzvarēt un jo labāks esi jo sūdīgāka starta vieta.. man šis pat patiktu.. vienīgi par kārbas maiņu līderim 10 starta vietu sods īsti nedarbotos, ja nu vienīgi jāstartē aiz līkuma..

     [+] [-]

, 2016-02-23 17:03, pirms 9 gadiem
Iesaku šovam f1 rīkot 8nieka trasēs. Būs gan avārijas, ekšans un viss pārējais + pusplikas sievietes trases malā ar red bull rokā!

     [+] [-]

, 2016-02-23 17:12, pirms 9 gadiem
Kad F1 bija autoražotāju sacensība, bija interesanti, jo vismaz 4 komandas cīnījās par uzvaru - Williams, kurai aizmugurē bija rūpnīca, McLaren, kuriem bija Porsche, Honda, Mercedes, tagad Honda, Ferrari, kas ir rūpnīca, un viens kreisais, agrāk Beneton, šobrīd ir RedBull, kuram nav nekāda sakara ar auto.
Šobrīd FIA mākslīgi bremzē F1 izaugsmi, un ne velti ir tāds teiciens - ko sēsi, to pļausi. Ko FIA ar Eklstonu ir sataisījusi, tagad ir redzami augļi.
Es jau reiz esmu teicis, kāds ir labs risinājums - ņemam 91.gada formulu, grīda plakana kā dēlis, motori vismaz V8, jo īstas benzīngalvas brauc ar mašīnām, kurām aizmugurē ir rakstīts "f.u.c.k. the fuel economy", utt., ja baigi grib būt zaļie, tad liekam biturbo ar maināmu spiedienu, KERS sistēmu, kas ir tagad, lai ir kādi 1500hp, standarta šķipeles priekšā un aizmugurē, brauciena laikā uzpildes iespēju, un pārējais ir pilota izvēlē - gribi maukt, mauc, bet bendža ātri beigsies un riepas noplēsīsi, gribi būt kapiķpisējs, brauc taupīgi un varbūt sanāks nobraukt līdz finišam bez pitstopa.
Viasat starpsezonā rādīja senos laikus, un tieši 87., 90.,91. bija super laiki, kad Williams, Ferrari, McLaren labi konkurēja savā starpā, kā arī 93.gads, kad Senna ar švako McLaren braucot ar galvu un meistarību spēja paķert 5!!! uzvaras pret uber Williams.

     [+] [-]

, 2016-02-23 17:16, pirms 9 gadiem
p.s. Leišiem amatieru kartinga gonkas notiek pēc tāda principa. Kam ir pole, tam ir izvēle - izvēlies kartingu, kurš ir ātrs, un startē no pakaļas, vai startē no pirmās rindas bet ar šrotu. iekšu trasēs un šaurās trasēs der pole, tajā pašā kandavā vari uzvarēt arī no aizmugures.
Būtu interesanti paskatīties, kā Hamiltons Monaco brauc ar Manor Mercedes, savukārt Spa vai Monza no aizmugures ar Mercedes. Vai kā Kimi no aizmugures ar Ferrrari, vai no priekšas ar Sauber Ferrari.

     [+] [-]

, 2016-02-23 17:22, pirms 9 gadiem
Ir labi, tikai vajjag izturigaas riepas, lielu jaudu un nost drs