Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Nebūtu labi, ja komanda man liktu bremzēt Leklēru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Nebūtu labi, ja komanda man liktu bremzēt Leklēru"
Makss Verstapens un Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens atzīst, ka tas nebūtu bijis pareizs solis, ja "Red Bull" komanda viņam Abū Dabī F1 posmā būtu likusi bremzēt Šarlu Leklēru. Sezonas pēdējā posmā Leklērs uzveica otru "Red Bull" braucēju Serhio Peresu un kļuva par šī gada vicečempionu.

Gan Verstapens, gan Leklērs izmantoja viena pitstopa stratēģiju, kamēr Peress veica divus pitstopus, tā rezultātā no sākotnēji ieņemtās otrās pozīcijas atkrītot uz trešo. Turpinājumā viņš ķēra rokā "Ferrari" pilotu Leklēru, tomēr pēdējā aplī aizvien bija pārāk tālu, lai mēģinātu apdzīt, kā rezultātā finišēja trešais.

Jautāts, vai komanda nelūdza viņam piebremzēt Leklēru, Verstapens sacīja: "Nē, nekā tāda nebija, bet tas būtu bijis diezgan strīdīgs lēmums. Bloķēt viņu būtu iespējams, bet vai tās būtu godīgas sacīkstes? Manuprāt, tas nebūtu jaukākais veids, kā noslēgt sezonu un čempionātu. Izskatījās, ka Serhio viņu ātri ķer rokā, taču viņš zaudēja laiku aizķeroties aiz Pjēra Gazlī un Aleksa Albona. Redzēju to visu ekrānos."

Verstapens atzina, ka viņam un Peresam vajadzēja braukt ātrāk pēc pirmā pitstopa, kur arī tika pazaudēts vērtīgs laiks. Tomēr "Red Bull" komanda uztraukusies, ka tādā veidā būtu iznīcinātas riepas.

"Ar vidējā sastāva riepām nolietošanās notika diezgan strauji, bet, kā komanda, mēs varējām braukt mazliet ātrāk, lai Serhio iegūtu vairāk," viņš saka. "Bet ir viegli runāt, kad viss jau galā. Tobrīd šķita, ka jābūt piesardzīgiem pret riepām. Mums bijušas daudzas lieliskas nedēļas nogales, bet pat tādās notiek daudz kas, no kā var mācīties."

F1 sezonas kopvērtējumā Leklērs uzveicis Peresu ar nieka trīs punktu pārsvaru. Tāpat Abū Dabī trasē atrisinājās citu pozīciju liktenis. Tā, Lūisam Hamiltonam ne tikai neizdevās pārspēt Džordžu Raselu cīņā par ceturto vietu, bet pēdējā posmā, pēc piedzīvotās izstāšanās tehnisku problēmu dēļ, viņš atkritis uz sesto pozīciju, zaudējot arī Karlosam Sainsam.

Konstruktoru kausā cīņā par otro vietu "Ferrari" ar 39 punktu pārsvaru uzveikusi "Mercedes", bet cīņā par ceturto vietu "Alpine" ar 14 punktu pārsvaru pārspējusi "McLaren". Sesto vietu tikmēr guvusi "Alfa Romeo", kam vienāds punktu skaits ar septītajā vietā palikušo "Aston Martin". Cīņā par astoto vietu "Haas" tikai ar divu punktu pārsvaru pārspējusi "AlphaTauri".

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2022-11-22 12:10, pirms 2 gadiem
Šogad Verstapens jau citu dzismu dzied, redz, Leclera piebremzēšana būtu negodīga, bet kad pirms gada Peres bremzēja Hamiltonu tad viss bija godīgi

Varstapena braukšanas prasmes, protams, ir apbrīnojamas, bet nu lielāku egoistu pasaule laikam vēl nav radījusi

  +1 [+] [-]

, 2022-11-22 12:59, pirms 2 gadiem
Onkulis_Jaaanis rakstīja: Šogad Verstapens jau citu dzismu dzied, redz, Leclera piebremzēšana būtu negodīga, bet kad pirms gada Peres bremzēja Hamiltonu tad viss bija godīgi

Varstapena braukšanas prasmes, protams, ir apbrīnojamas, bet nu lielāku egoistu pasaule laikam vēl nav radījusi
Divas dažādas epizodes. divas dažādas sacīkstes fāzes, divas dažādas statēģijas... Nedomāju, ka var šīs divas epizodes salīdzināt.

Abi Red Bull piloti bija par tālu viens no otra un tur vaina ir Parezā, jo viņš visu gadu netur līdz Verstappenam.

Uzskatu, ka kļūda Red bull bija pašā sākumā, vajadzēja Perezam atdot līderpozīciju un ļaut atrauties kamēr Max nedaudz aizturētu pārējos.

     [+] [-]

, 2022-11-22 22:18, pirms 2 gadiem
Verstapens varēja palīdzēt? Jā varēja. Vai bija taisnīgi nepalīdzēt Perezam pēc pagājušās sezonas titula? Nē nebija. Vai Monako kaut kā mainīja čempionāta beigu iznākumu? Nē nemainīja.
Secinājums Verstapens ir krāns, kurš ar saviem egoistiskajiem lēmumiem beigās panāks to ka neviens komandas biedrs negribēs viņam palīdzēt.