Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 paspārnē izveidots jauns formulu čempionāts sievietēm

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 paspārnē izveidots jauns formulu čempionāts sievietēm
Foto: Motorsport.com

No nākamā gada "Formula 1" paspārnē plānots rīkot jaunu čempionātu, kas paredzēts daiļā dzimuma braucējām.

"F1 Academy" uzdevums ir dot iespēju jaunām un talantīgām sacīkšu braucējām sevi pierādīt, bet tām, kuras būs īpaši ātras, rast iespēju karjeru turpināt "W Series", "Formula 3" un "Formula 2" seriālos. Pats augstākais uzstādījums ir vienudien atrast tik talantīgu braucēju, kas varētu piedalīties F1 pasaules čempionātā.

Čempionātā startēs piecas komandas, ko pārraudzīs vienības, kas startē F2 un F3 čempionātos. Katra no tām uz starta izies ar trim mašīnām. Sezonas laikā notiks septiņi posmi, katrā no kuriem tiks aizvadīti trīs braucieni. Tāpat būs plaša testu programma, kurai kopumā būs atvēlētas 15 dienas.

"F1 Academy" čempionātā būs jāstartē ar "Tatuus T421" formulām, bet dzinēju jauda būs 165 zirgspēki. F1 čempionāts segs pusi no izmaksām - 150 tūkstošus ASV dolāru apmērā, bet vēl tik pat liela summa būs jāpiemaksā katrai dalībniecei.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-11-22 21:59, pirms gada
Mārketings, daudz vērtīgāk būtu ja kāda sieviete izsistos F1 un brauktu ar pārējiem džekiem un kā minimums kostu ārā vietu pircējus, tādus kā Strols un Zhou.