Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 lietus sacīkstēs mašīnas varētu aprīkot ar aizmugurējo riteņu arkām

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 lietus sacīkstēs mašīnas varētu aprīkot ar aizmugurējo riteņu arkām
Foto: Motorsport.com

Šī gada pēdējā F1 Komisijas sēdē Abū Dabī tikušas apsvērtas vairākas ieceres, ko plānots ieviest nākotnē. Izmaiņas vēl jāapstiprina FIA Pasaules motoru sporta padomē. Portāls F1.LV aplūkoja dažas no svarīgākajām iecerēm, par kurām tika diskutēts.

Aizmugurējo riteņu arkas lietus sacīkstēs

Braucēji šogad sūdzējušies, ka aiz jaunās paaudzes F1 mašīnām spēcīga lietus laikā pasliktinājusies redzamība. Tas arī esot viens no iemesliem, kādēļ šādos apstākļos darbība trasē vai nu nevar sākties plānotajā laikā vai arī tiek apturēta. Kā galvenais risinājums piedāvāts šādos apstākļos formulu aizmugurējos riteņus aprīkot ar speciālām arkām, kas mazinātu ūdens šļakatas. Šādas arkas vajadzības gadījumā tiktu uzmontētas vai nu tieši pirms starta vai sarkano karogu perioda laikā. Šobrīd izstrādāts sākotnējais risinājuma koncepts.

Stingrāki sodi par dzinēju skaita pārsniegšanu

Apspriesta arī nepieciešamība ieviest stingrākus sodus par sezonas laikā atļautā dzinēju skaita pārsniegšanu. F1 Komisija piekrīt, ka pašreizējā sodu sistēma nav efektīva, un komandas bieži vien veic stratēģiskas jaudas agregātu maiņas. Secināts, ka pašreizējā sodu sistēma nedarbojas pilnvērtīgi, radot nevēlamas sekas, kas attiecas uz šobrīd tik aktuālajiem centieniem samazināt izmaksas. Diskusijas par šo tēmu tiks turpinātas, paralēli analizējot, kādas izmaiņas nākotnē būtu nepieciešamas.

Atteikšanās no riepu sildītājiem

Panākta vienošanās, ka no 2024. gada F1 čempionātā jāatsakās no riepu sildītāju izmantošanas. Galīgo lēmumu gan solīts pieņemt vien nākamā gada jūlijā, lai pa šo laiku ievāktu papildus datus un varētu pilnvērtīgi izpētīt, kādas sekas tas atstās.

DRS sistēma būs pieejama apli ātrāk

F1 Komisija diskutējusi arī par to, kā cīņas starp pilotiem padarīt vēl ciešākas. Jau nākamgad visās sprinta sacīkstēs tiks izmēģināta DRS aktivizēšana pēc starta vai restarta apli ātrāk, nekā tas ir šobrīd. Plānots, ka 2024. gadā tas varētu tikt īstenots jau visās sacīkstēs.

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2022-11-23 08:01, pirms 2 gadiem
Un ko tad darīt ja tev dzinējs noplīst vairāk kā trīs reizes sezonā? Nu jā stratēģiska dzinēju maiņa, kas tur slikts.