Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Kubica pēc astoņu gadu pārtraukuma atkal startēs F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Kubica pēc astoņu gadu pārtraukuma atkal startēs F1
Roberts Kubica. Foto: Martini Williams F1 Team

"Williams" komanda šodien Abū Dabī oficiāli apstiprināja, ka poļu autosportists Roberts Kubica nākamgad kļūs par tās sacīkšu pilotu, līdz ar to viņam tā būs atgriešanās pasaules čempionātā pēc astoņu gadu pārtraukuma.

Jau vēstījām, ka Kubica līdz šim bija "Williams" testpilots, taču uz 2018. gadu komanda viņam izteica piedāvājumu kļūt par sacīkšu pilotu. Šonedēļ Kubica šim piedāvājumam esot piekritis, par ko tika rakstīts jau iepriekš, bet šodien preses konferencē komanda sniedza oficiālu paziņojumu.

Kubica jau gatavojās kļūt par Fernando Alonso komandas biedru "Ferrari" sastāvā, kad 2011. gada sākumā piedalījās rallija sacensībās Itālijā, piedzīvojot avāriju un gūstot ļoti smagu rokas traumu. Tas pārvilka strīpu viņa karjerai, taču ar centīgu darbu un zināmu devu veiksmes talantīgajam braucējam izdevās atgriezties autosportā. Pēdējos pāris gadus viņā atkal ir F1 apritē, darbojoties par testpilotu.

Zināms arī, ka Kubicas sponsors nākamgad būs poļu naftas uzņēmums "Orlen", kas komandā investēs prāvus naudas līdzekļus, līdz ar to arī reklāmas laukumus uz sacīkšu formulām.

Otrs "Williams" komandas pilots būs brits Džordžs Rasels, par kura nolīgšanu tika paziņots jau iepriekš. Tas nozīmē, ka "Williams" pametīs gan Sergejs Sirotkins, gan Lānss Strols.

Jāpiemin, ka šīs nedēļas nogalē Abū Dabī "Williams" startēs ar mainītu krāsojumu, jo šobrīd vēl titulsponsors ir "Martini", bet Apvienotajos Arābu Emirātos alkoholu reklamēt nedrīkst.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2018-11-22 13:58, pirms 6 gadiem
Cik nu prava summa ja Kubicas sponsori var piedavat 10 miljonus, krievam tie bija man liekas 30, jeb ta nav taisniba, Williams ar Kubicu varetu piesaistit papildus sponsorus, bet ar krievu gan saubos

     [+] [-]

, 2018-11-22 14:39, pirms 6 gadiem
Kubicam tas noteikti ir panākums un brīnums atgriezties pēc tik smagas traumas. Taču jābūt godīgiem - viņa vecums un trauma apgrūtinās braukšanu. Kubica ir drīzāk vērtējams kā labs komandas biedrs talantīgajam Raselam un palīgs formulas attīstībā. Komandas rezultāti šogad bija graujoši, tāpēc, tāpat kā McLaren, jācer uz brīnumu.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-22 16:03, pirms 6 gadiem
Kubica jau tagad ir varonis,ka spējis atgriezties formulā. Ja aizvadīs sakarīgu sezonu un pierādīs,ka var būt ātrs varbūt pat ir iespēja nokļūt Ferrari kā pilots.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-22 16:23, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Kubica jau tagad ir varonis,ka spējis atgriezties formulā. Ja aizvadīs sakarīgu sezonu un pierādīs,ka var būt ātrs varbūt pat ir iespēja nokļūt Ferrari kā pilots.
Kāds viss priekšā, viņam jau 33 gadi...

  -1 [+] [-]

, 2018-11-22 16:30, pirms 6 gadiem
General Francisco Franco rakstīja: Kāds viss priekšā, viņam jau 33 gadi...
Un ko? Raikonens arī Ferrari atgriezās jau vecumā. Pierādīja sevi citā komandā un atgriezās pie itāļiem.