Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo: "Ostinā spēsim konkurēt ar "Mercedes" pilotiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo: "Ostinā spēsim konkurēt ar "Mercedes" pilotiem"
Daniels Rikjardo
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Pēc piektdien aizvadītajiem F1 treniņbraucieniem ASV, Daniels Rikjardo apgalvo, ka "Red Bull" komanda šajā posmā varētu pārspēt "Mercedes".

Lai gan pirmajā treniņā Ostinas trasē "Circuit of the Americas" pārliecinoši ātrākā bija "Mercedes" vienība, otrajā sesijā Rikjardo ierindojās otrajā vietā, no Niko Rosberga atpaliekot tikai 0.194 sekundes.

"Domāju, ka šī bija viena no gada labākajām piektdienām," optimistiski saka Rikjardo, kurš F1 čempionātā ierindojas trešajā vietā. "Veicot garo distanču simulāciju, šķita, ka esam spējīgi konkurēt ar "Mercedes", varbūt pat pārspēt viņus. Lai gan šī bija tikai piektdiena, tā bija laba piektdiena. Ir lieliski uzsākt to ar labo kāju. Pirms kvalifikācijas komandai nav jāveic būtiskas izmaiņas, vien jāpieregulē mašīna."

Kamēr Rikjardo cer uz "Red Bull" ātrumu sacīkstēs, austrālietis nav tik pārliecināts par savām iespējām izcīnīt "pole position", jo ar mazu degvielas daudzumu, viņaprāt, aizvien ātrāka ir "Mercedes" vienība.

"Domāju, ka bijām diezgan ātri arī ar mazu degvielas daudzumu," pēc treniņbraucienos veiktajām simulācijām saka Rikjardo. "Domāju, ka šajā ziņā varam atrast papildus ātrumu, taču uzskatu, ka arī "Mercedes" vēl to var izdarīt."

Cīņā par otro vietu 2016. gada konstruktoru kausā, šobrīd "Red Bull" ir jau 50 punktus priekšā "Ferrari". Sebastians Fetels un Kimi Raikonens turklāt uzskata, ka Ostinā "Ferrari" nav lielu izredžu cīnīties par augstākajām vietām.

"Piektdiena bija grūta," saka Fetels. "No rīta manai mašīnai nolūza mazais antispārns, zaudējām laiku, ko varējām pavadīt trasē, un pēcpusdienas sesijā tas bija jūtams, jo nevarējām pienācīgi nobalansēt mašīnu. Šobrīd soli atpaliekam. Neesmu apmierināts ar mašīnas balansējumu, un sajūtas ir nervozas. Piektdienā, protams, nevar ieraudzīt kopējo ainu, un es ceru, ka sestdien būsim spēcīgāki."

ASV posma kvalifikācija startēs plkst. 21:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Autosport