Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vandorns noraidījis "Toro Rosso" piedāvājumu, jo cer iekļūt "McLaren" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Vandorns noraidījis "Toro Rosso" piedāvājumu, jo cer iekļūt "McLaren" komandā
Stofels Vandorns
Foto: knack.be

Beļģu autosportists Stofels Vandords noraidījis "Toro Rosso" komandas piedāvājumu 2014. gadā debitēt Formulā 1, jo cer, ka tuvākajā nākotnē viņam tiks dota iespēja pārstāvēt "McLaren".

"McLaren" komandas boss Martins Vitmāršs jau iepriekš izteicās, ka mēģina atrast iespēju startēt Formulā 1 abiem šī gada ātrākajiem "Formula Renault 3.5 Series" čempionāta pilotiem Kevinam Magnusenam un Stofelam Vandornam. Lai gan Vandornam piedāvāts kļūt par aizvietotāju Danielam Rikjardo, viņš stāsta, ka no šādas iespējas atteicies.

"Jā, Helmuts Marko septembrī ar mani sazinājās," viņš atklāj beļģu laikraktam "Le Soir". "Antonio Fēliss da Košta tobrīd neaizvadīja to labāko sezonu, tāpēc komandai radās šaubas un viņi sāka pārrunas ar mani. Es parunāju ar savu menedžmentu, kas ir ļoti tuvi ar "McLaren", un viņi ieteica man turpināt sadarbību ar "McLaren" komandu."

Pirmdien "Toro Rosso" paziņoja, ka tās sastāvā 2014. gadā startēs krievs Daņila Kvjats un francūzis Žans-Eriks Verņē.

Kā zināms, Vandorns, tāpat kā Magnusens, ir "McLaren" vienības jauno talantu programmas dalībnieks. Magnusens nedēļas nogalē kļuva par "Formula Renault 3.5 Series" čempionu, bet Vandorns sezonu pabeidza otrajā vietā.

"Piedāvājums no "Toro Rosso" bija tikai uz vienu sezonu, bet šeit es redzu sadarbību ilgtermiņā," skaidro 21 gadu vecais Vandorns, kurš iepriekš kļuvis par "F4 Eurocup 1.6" un "Eurocup Formula Renault 2.0" čempionu.

Vandorns gan saprot, ka viņam uz iespējām tikt "McLaren" komandā pagaidām jāgaida rindā aiz Magnusena.

"Tomēr "McLaren" skatās arī uz mani," neslēpj Vandorns. "Lai gan šobrīd es teiktu, ka iekļūt Formulā 1 jau 2014. gadā manas iespējas ir 20-25 procenti."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2013-10-23 12:30, pirms 11 gadiem
Vandornam vajadzēja pieņemt Toro Rosso piedāvājumu. Un McLaren vajadzēja viņu laist uz Toro Rosso uz īres tiesībām (kā McLaren cer izrīkoties arī ar Magnusenu)