Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Deividsons: "F1 piloti vairs nezina, kas ir bailes no nāves"

Juris Grīns
Juris Grīns

Deividsons: "F1 piloti vairs nezina, kas ir bailes no nāves"
Entonijs Deividsons
Foto: en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Davidson

Britu autosportists uzskata, ka pašreizējais drošības līmenis Formulā 1 ir tik augsts, ka piloti jau aizmirsuši, kas ir bailes.

"Trases ir pārāk drošas," stāsta Deividsons, kurš pats savulaik startēja F1 čempionātā. "Ir patētiski noskatīties, kā dažās modernajās trasēs pilots izbrauc ārpus tās un nekas nenotiek. Sportistam būtu jāsaskaras ar izaicinājumiem, bet par savām kļūdām jātiek sodītam. Sacīkšu braucējiem būtu jābūt varoņiem."

Deividsons paskaidro savu viedokli: "Problēma ir tāda - jo drošāka ir trase, jo neapdomīgāka kļūst braukšana. Mūsdienās piloti trasē nerespektē citu braucēju drošību. Viņi domā, ka taisnē mierīgi var saskarties ar riteņiem, jo zina, ka mašīna ir droša un viss būs labi. Tā ir traka, gandrīz cietsirdīga uzvedība, kas šobrīd ienākusi šajā spēlē. Pilotam būtu jādzīvo ar apziņu, ka vienudien viņš var aiziet bojā. Pretējā gadījumā, tikpat labi var spēlēt datorspēles."

Šie izteikumi nākuši īsi pēc tam, kad gūto traumu dēļ miruši autosportisti Šons Edvardss un Marija de Viljota, bet IndyCar sacīkstēs savainojumus guvuši Dario Frankitti un Džastins Vilsons. Ar to Deividsons gan nedomā, ka pēdējās desmitgadēs panāktie uzlabojumi F1 drošības jomā būtu nosodāmi, turklāt viņš ļoti labi zina, ko nozīmē smagas avārijas, jo vēl 2012. gadā Lemānā pats tādu piedzīvoja, pēc kā vairākus mēnešus bija spiests ārstēt gūtos savainojumus.

"FIA ir paveikusi neticamu darbu, ja padomājam, kā bija sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados," viņš saka. "Mēs nevēlamies, lai braucēji vai līdzjutēji tiktu savainoti, vai pat ietu bojā."

Laikaposmā no 2002. līdz 2008. gadam Deividsons Formulā 1 aizvadīja 24 sacīkstes, pārstāvot "Minardi", "BAR" un "Super Aguri" komandas. Viņa labākais rezultāts sacīkstēs ir 11. vieta. Šobrīd viņš ir "Toyota" rūpnīcas pilots Lemānā, kur šogad izcīnīja otro vietu.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

Vai uzskati, ka F1 trašu drošības līmenis ir pārāk augsts (asfaltētas drošības joslas, bīstamu līkumu likvidešana utml.)?

  • 44

  • 69


  +2 [+] [-]

, 2013-10-22 21:34, pirms 11 gadiem
jādzīvo laikmetam līdzi un līķus nevienam nevajag...

  +8 [+] [-]

, 2013-10-22 21:59, pirms 11 gadiem
tās drošības joslas gan tracina. nepietiek, ka formulas tehnisku ķibeļu dēļ teju vairs neizstājas, tad vēl kļūdas braukšanā netiek sodītas. senāk tiešām bij jāgaida finišs, un tikai tad varēji būt daudz maz drošs, ka vieta ir izcīnīta, bet tgd tik ar startu tā ar pietiek

     [+] [-]

, 2013-10-22 22:20, pirms 11 gadiem
Ja nekļūdos reiz Racenbergers stipri līdzīgas domas(atskaitot loģisko paskaidrojumu) teica, bet tad vienā nedēļas nogalē gan viņš gan Senna gāja bojā ... skaidrs, ka šāda pārdrošības sajūta ir ļoti bīstama.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-22 22:36, pirms 11 gadiem
Par tēmu runājot, iesaku visiem noskatīties jauno dokumentālo filmu "1" !! Tiešām izcila.

     [+] [-]

, 2013-10-22 23:10, pirms 11 gadiem
protams, ka līķus nevajag nevienam.. bet reizēm tracina, kad ne pārāk liela lietus dēļ aptur sacīksti..

     [+] [-]

, 2013-10-22 23:12, pirms 11 gadiem
TheChosenOne rakstīja: Par tēmu runājot, iesaku visiem noskatīties jauno dokumentālo filmu "1" !! Tiešām izcila.
noskatījos treileri - izskatās laba! paldies

  +2 [+] [-]

, 2013-10-22 23:13, pirms 11 gadiem
kungs rakstīja: protams, ka līķus nevajag nevienam.. bet reizēm tracina, kad ne pārāk liela lietus dēļ aptur sacīksti..
Tas ko F1 tagad sauc par lietus sacīkstēm ir kaut kāda parodija..... Drošiba ir svarīga, bet uzskatu, ka nu tā jau ir pārspīlēta.... Katrs kurš var ielīst f1 un samasāt 5limakus tagad ir f1 braucējs...... un ja man būtu teikšana.... 2.5l turbo motori un pakaļā visus zaļos lai brauc ar saviem priusiem.....

     [+] [-]

, 2013-10-22 23:43, pirms 11 gadiem
TheChosenOne rakstīja: Par tēmu runājot, iesaku visiem noskatīties jauno dokumentālo filmu "1" !! Tiešām izcila.
Nu dokumentaalaa filma taa nau.
Un runaajot par teemu, biistami ir paslidet uz slapjjaam fliizeem..Starp citu ta deelj bojaa iet vairaak cilveeku nekaa nositaas F-1 piloti..
Lielaaka iespejamiiba ir ka Tevi var nospert zibens, nekaa iesi bojaa F-1 saciikstee.

     [+] [-]

, 2013-10-23 09:00, pirms 11 gadiem
gravitons rakstīja: Nu dokumentaalaa filma taa nau.
Un runaajot par teemu, biistami ir paslidet uz slapjjaam fliizeem..Starp citu ta deelj bojaa iet vairaak cilveeku nekaa nositaas F-1 piloti..
Lielaaka iespejamiiba ir ka Tevi var nospert zibens, nekaa iesi bojaa F-1 saciikstee.
Kas tad tas ir ja ne dokumentālā filma?

     [+] [-]

, 2013-10-23 09:29, pirms 11 gadiem
TheChosenOne rakstīja: Kas tad tas ir ja ne dokumentālā filma?
Vo vo. Labs jautājums

Man gan viens jautājums autoram- kas ir domāts ar vārdu patētiski? No angļu valodas tas būtu nožēlojami un tad tā arī būtu jāraksta, jo latviskajam patētiski nu nav ne mazākais sakars ar teikuma domu, jo latviski tas būtu, ka viņam pat ir prieks skatīties, kā piloti izbrauc no trases un nekas nenotiek.

     [+] [-]

, 2013-10-23 09:50, pirms 11 gadiem
TheChosenOne rakstīja: Kas tad tas ir ja ne dokumentālā filma?
Domaaju ka runaa par Holivudas atobiograafisko filmu Race, parr ikiju Laudu.

     [+] [-]

, 2013-10-23 11:01, pirms 11 gadiem
Pilnībā piekrītu Deividsonam! Nevienam negribētos redzēt sadursmes ar līķiem utt. Drošība ir pirmajā vietā un tās nevar būt par daudz, bet drošības joslas varētu būt nevis asfaltētas, bet ar grantētas. Nav jau visas trases jātaisa par Monako, bet tagad reizēm izbraucot ārpus trases viņi iegūst nevis zaudē!

Jātaisa grantētas drošības joslas, izlidoji, iebuksēji, sacīkste galā! A tagad ļoti daudzi piloti izslīd un nekas. Kļūdās visi, bet F1 ir autosporta pati virsotne, kur kļūdīties ir nepieļaujami.

Reālajā dzīvē gan nav drošības joslas, ja neierakstījies līkumā, autiņš lupatās vai apskādēts, maksā ragā un taisi, kā arī dabon sodu ja vēl kādu esi aizķēris!

     [+] [-]

, 2013-10-23 12:15, pirms 11 gadiem
drošībai vienmēr jābūt pirmajā vietā, taču zināma taisnība viņam ir. 60tajos, 70tajos gados jebkurš nevarēja būt pilots, bija jābūt iekšām. šobrīd pat rallijs un ūdensmotosports ir bīstamāki