Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstons apgalvo, ka neatceras skandalozo interviju

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstons apgalvo, ka neatceras skandalozo interviju
Bernijs Eklstons. Foto: Motorsport.com

Kamēr Felipe Masa sācis tiesvedības procesu, ar mērķi iegūt savā īpašumā 2008. gada F1 čempiona titulu vai vismaz finansiālu kompensāciju, Bernijs Eklstons stāsta, ka neatceras interviju, kurā būtu atklājis patiesību par "krešgeitas" skandālu.

Šī gada martā medijam "F1-insider" kādreizējais "Formula 1" vadītājs Eklstons sniedza interviju, atklājot, ka par "Renault" komandas tīšuprāt izraisīto avāriju 2008. gada Singapūras GP bija zināms daudz ātrāk, nekā publiski tika atklāts. Toreiz sacīkstē Nelsons Pikē juniors avarēja, lai izraisītu apstākļus, kas uzvaru ļāva izcīnīt otram "Renault" pilotam Fernando Alonso.

Formāli "krešgeitas" skandāls tika izmeklēts vien nākamajā gadā, bet Eklstons intervijā atklāja, ka patiesība F1 vadībai bija zināma vēl pirms 2008. gada sezonas beigām, tomēr tika noklusēta, kamēr čempionāta rezultāti tiek paziņoti par galējiem un vairs nav grozāmi. Ja skandāls tiktu izmeklēts laikus, Singapūras GP rezultāti visticamāk tiktu anulēti un tādā gadījumā Felipe Masa, nevis Luiss Hamiltons būtu kļuvis par čempionu.

Ņemot vērā šo informāciju, jau aprīlī Masa paziņoja, ka plāno vērsties tiesā, lai panāktu taisnību un iegūtu titulu savā īpašumā. Tagad brazīlietis ir savācis juristu komandu un nosūtījis vēstuli FIA prezidentam Mohamedam ben Sulajemam un F1 izpilddirektoram Stefano Domenikali, izklāstot lietas detaļas, ko plānots izskatīt tiesā. Masa vēstulē norāda, ka 2008. gada sezonā kļuvis par sazvērestības upuri, bet FIA un FOM apzināti nerīkojās pat pēc tam, kad uzzināja par šo gadījumu. Tāpat vēstulē norādīts, ka FIA un FOM motīvs izvairīties no skandāla Masam radījis zaudējumus desmitiem miljonu eiro apmērā, ņemot vērā nesaņemto peļņu un prēmijas.

Savukārt pats 92 gadus vecais Eklstons tagad stāsta, ka par šādu interviju neatceras.

"Ja godīgi, es neko no tā neatceros," viņu citē ziņu aģentūra "Reuters". "Protams, es arī neatceros, ka būtu šādu interviju sniedzis."

Tāpat Eklstons norāda, ka ne Masa, ne brazīlieša juristi nav ar viņu sazinājušies, lai iegūtu kādu informāciju par intervijā pausto.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-08-22 20:29, pirms 10 mēnešiem
uzliekat vecajam āpsim ierakstu. vai izmantot elektrošoku.. varētu palīdzēt

     [+] [-]

, 2023-08-22 21:23, pirms 10 mēnešiem
Viņa gados var ne to vien piemirst

     [+] [-]

, 2023-08-22 21:46, pirms 10 mēnešiem
Felipe ir ļoti feins cilvēks, bet kaut kā piemirst divas būtiskas lietas, ko viņš acīm redzami cenšas paslaucīt zem paklāja. Pirmā ir raksturīga visos sporta veidos, kur ir ilgtermiņa cīņa par titulu. Titula pretendendti sezonas gaitā seko līdzi tabulai un izejot no tās arī veidot savu sniegumu trasē, šajā gadījumā veido savu stratēģiju sacīkstēm, lai iegūtu nepieciešamo punktu skaitu, kas nodrošinās titulu.
Visi atceras, ka Luisam ierodoties Brazīlijā vajadzēja vismaz piekto vietu, lai paņemtu titulu. Toreiz Hamis visu sacīksti droši kruīzā brauca sev nepieciešamajā piektajā vietā, bet iejaucās lietus un Timo Gloks (kurš izdomāja nepāriet uz lietus riepām), bet ņemot vērā, ka Gloks ar slikiem lietū nespēja noturēties trasē, Hamis viņu apdzina un atguva savu piekto vietu un titulu.
Jautājums, kā Brazīlijas GP būtu izvērties, ja Singapūras GP uzreiz pēc sacīkstes būtu anulēts un Hamim atņemtu viņa sešus punktus par trešo vietu? Pieļaujot, ka rezultāti nākamajos posmos Japānā un Ķīnā būtu palikuši tādi paši, kādi tie bija, uz Brazīliju Luiss atbrauktu ar 94 punktiem, Massa ar 88 punktiem. Tas nozīmētu, ka Luisam vajadzētu Brazīlijās ierindoties vismaz trešajā vietā. Tātad tā pat pietiktu ar finišēšanu aiz Felipes. Kas Massam liek domāt, ka Hamis to nespētu? Tas, ka viņš pie šīs situācijas finišēja piektais vēl nenozīmē, ka nevarētu finišēt trešais, ja to vajadzētu. Fanhio reiz bija teicis, ka viņa mērķis ir uzvarēt bracot lēnakajā iespējamā tempā. Hamis toreiz brauca tā, lai finišētu vismaz piektais. Vai viņš būtu spējis finišēt trešais, ja vajadzētu. Iespējams, ka nē, iespējams, ka jā, bet Masam nav argumenti apgalvot, ka viņa konurenta sniegums Japānā, Ķīnā un Brazīlijā būtu bijis copy paste tāds pats, ja laicīgi būtu paziņots par Singapūras GP atcelšanu

     [+] [-]

, 2023-08-22 21:58, pirms 10 mēnešiem
Otra lieta, ko Massa mēģina paslaucīt zem tepiķīša ir fakts, ka viņam Singapūras GP bija visas iespējas ja ne uzvarēt, tad finišēt priekšā savam galvenajam konkurentam arī ar visu krešgeitu un Alonso negodīgo uzvaru. Tik vien, ka Ferrari Massas boksu apmeklējuma brīdī nolohojās un degvielas uzpildes trubu neizrāva pirms Felipem parādīja zaļo gaismu atgriezties trasē.
Šeit video:
https://www.youtube.com/shorts/4tK2...
Felipe pirms pitstopa bija sacīkstes līderis, tātad priekšā Hamim.
Es teiktu, ka Felipe cenšas novelt vainu par neizcīnīto totulu no saviem un savas komandas pleciem. Arī pēc feikās avārijas sacīkste turpinājās un visiem pārējiem pilotiem bija visas iespējas cīnīties par labāko iespējamo rezultātu. Tas, ka Masa finišēja 13 vietā, nevis otrais aiz Alonso, nav ne Alonso, ne Pikē, ne Renault, ne FIA vaina, bet gan Ferrari vaina

     [+] [-]

, 2023-08-23 10:24, pirms 10 mēnešiem
playthegame rakstīja: Otra lieta, ko Massa mēģina paslaucīt zem tepiķīša ir fakts, ka viņam Singapūras GP bija visas iespējas ja ne uzvarēt, tad finišēt priekšā savam galvenajam konkurentam arī ar visu krešgeitu un Alonso negodīgo uzvaru. Tik vien, ka Ferrari Massas boksu apmeklējuma brīdī nolohojās un degvielas uzpildes trubu neizrāva pirms Felipem parādīja zaļo gaismu atgriezties trasē.
Šeit video:
https://www.youtube.com/shorts/4tK2...
Felipe pirms pitstopa bija sacīkstes līderis, tātad priekšā Hamim.
Es teiktu, ka Felipe cenšas novelt vainu par neizcīnīto totulu no saviem un savas komandas pleciem. Arī pēc feikās avārijas sacīkste turpinājās un visiem pārējiem pilotiem bija visas iespējas cīnīties par labāko iespējamo rezultātu. Tas, ka Masa finišēja 13 vietā, nevis otrais aiz Alonso, nav ne Alonso, ne Pikē, ne Renault, ne FIA vaina, bet gan Ferrari vaina
Pa lielam es domāju, ka čalis labi apzinās, ka rezultātus vairs nemainīs, bet nu izspiest kādus papildu miljonus sev gan jau varētu izdoties...un kuram gan nauda ir par daudz...pietam iztiesājot kādu kompensāciju viņš varētu sevi pasludināt par morālo izvarētāju..."nu tipa jūs redzējāt, ka tiesa nosprieda man pa labu...nu tur tos rezultātus gan mainīt ir neiespējami, bet faktiski jūs visi redzējāt, ko tiesa atzina..." Un īstenībā pareizi jau čalis dara - ja tāda figņa ir bijusi (un par to laikam šaubu nav) un f1 vadība un fia visu par to zināja, tad lai tagad vecais Bērnijs un fia noloka kādus ļimakus Masam, tīri tā biedinājumam, lai nākošreiz pirms kāds ko tādu izdomātu darīt, padomātu divreiz vai vajag...

     [+] [-]

, 2023-08-24 17:42, pirms 10 mēnešiem
Tirš kā skolnieks