Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons Ungārijā izcīna pirmo pole position kopš 2021. gada

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons Ungārijā izcīna pirmo pole position kopš 2021. gada
Lūiss Hamiltons. Foto: Federico Basile

Jau devīto reizi savā F1 karjerā Lūiss Hamiltons izcīnījis iespēju Ungārijas GP sākt no pirmās pozīcijas. Kvalifikācijas izšķirošajos momentos "Mercedes" pilots izrādījās ātrāks par sezonas līderi Maksu Verstapenu, kurš sacīksti uzsāks otrais. Hamiltonam šī ir pirmā uzvara kvalifikācijā kopš 2021. gada Saūda Arābijas GP izcīņas.

Q1

Atbilstoši jaunajam formātam pirmajā kvalifikācijas daļā visi izmantoja cietā sastāva riepas. No tālākās cīņas izstājās Džordžs Rasels - "Mercedes" pilots nokļuva mašīnu burzmā, kas arī bija par iemeslu palikšanai tikai 18. vietā. Pirms ieskriešanās apļa Rasels centās izveidot atstatumu līdz priekšā esošajam pilotam, tomēr situāciju izmantoja vairāki citi braucēji, kas Raselu apdzina, faktiski sabojājot viņam izredzes uz augstu rezultātu.

Tāpat tālāk par Q1 netika citkārt pārsteidzošus rezultātus pēdējā laikā rādošais Alekss Albons. Tāpat arī Juki Cunoda, kura pārstāvētās "AlphaTauri" vienības komandas biedrs Daniels Rikjardo pamanījās ierindoties "Top 15". Rikjardo šis ir pirmais F1 posms šosezon - viņš sākot ar Ungārijas GP stājies Nika de Vrīsa vietā. Otrajā kvalifikācijas daļā netika arī Kevins Magnusens un Logans Sardžents.

Ar labāko rezultātu pārsteidza "Alfa Romeo" pilots Guanju Žou, aiz kura palika "Red Bull" pārstāvji Makss Verstapens un Serhio Peress. Hungaroringā šajā nedēļas nogalē "Alfa Romeo" mašīnas izskatās ļoti stabilas.

Q2

Otro kārtu braucēji veica ar vidēji cietā sastāva riepām. Šarlam Leklēram pašā izskaņā izdevās pacelties uz "Top 10", tādā veidā liedzot iespēju Q3 iekļūt "Ferrari" komandas biedram Karlosam Saincam. Līdz pirmajam desmitniekam Saincam pietrūka nieka 0.002 sekunžu. Cīņu pēc Q2 pabeidza arī Estebans Okons, Rikjardo, kurš atgriešanās sacīkstē startēs no 13. pozīcijas, tāpat arī Lenss Strols un Pjērs Gazlī.

Ātrākais šajā reizē bija Lando Noriss no "McLaren" vienības, otrajā vietā Luiss Hamiltons, bet trešais - Verstapens. Izšķirošajā cīņā izdevās iekļūt abiem "Alfa Romeo" braucējiem.

Q3

Tikai trešajā kvalifikācijas kārtā sportistiem beidzot bija iespēja sacenties ar pašām ātrākajām, mīkstā sastāva riepām. Pirmais mēģinājums vislabāk padevās Verstapenam, kurš sasniedza rezultātu 1:16.612, pārspējot "Mercedes" pilotu Hamiltonu par 0.126 sekundēm. Trešais bija Noriss, no līdera atpaliekot nepilnas 0.3 sekundes, tālāk sekoja Fernando Alonso, Peress un Leklērs.

Otrajā piegājienā Verstapens tomēr bija mazliet lēnāks nekā iepriekš, toties Hamiltons sasniedza laiku 1:16.609 un izcīnīja pole position ar 0.003 sekunžu pārsvaru. Hamiltonam šī būs jau devītā reize, kad viņš Ungārijas GP uzsāks pirmais, kā arī mēģinās gūt jau devīto uzvaru šajā sacīkstē.

Arī Norisam izdevās uzlabot savu rezultātu - viņš Verstapenam zaudēja tikai 0.082 sekundes un guva iespēju rīt sacīksti sākt no trešās vietas. Blakus Norisam otrajā rindā stāsies komandas biedrs Oskars Piastri. Tiesības startēt no trešās rindas guvuši Žou un Leklērs, aiz sevis atstājot Valteri Botasu un Alonso. Tikai devītais palika Peress, bet pirmo desmitnieku noslēdza Niko Hilkenbergs.

Ungārijas F1 sacīkste startēs svētdien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Ungārijas GP kvalifikācija:

     [+] [-]

, 2023-07-22 18:36, pirms gada
Jo šeit ir Ungārija!...Gluži kā dziesmā
Slēpts komentārs: Piektdienas Lietvedis
Slēpts komentārs: backtofire

  -3 [+] [-]

, 2023-07-22 18:43, pirms gada
Piektdienas Lietvedis rakstīja: Beidzot, ilgi gaidīts brīdis, protāms, ir saprotams, ka Petronām vēl jāstrāda cauru gadu, lai nākamgad varētu cerēt kaut cik pietuvoties RBR, bet nu visi apdeiti iet par labu komandām, gan Petronam, gan McLarenam, gan Alfai, vienīgais liekās ka apdeiti nekādigi nepalīdzēja RBR
Par apdeitiem grūti teikt, vismaz šobrīd, jo dēļ jaunās kārtības treniņos nevarēja to pilnībā notestēt, saprast varēs pēc 1-2 sacīkstēm. Lai gan pārsvars viņiem liels un RBR jāņem droša uzvara.

     [+] [-]

, 2023-07-22 18:43, pirms gada
Jācer, ka rītdien sacīkste būs interesata, visticamāk Maxis paņems, bet nu vismaz ceru redzēt interesantu cīņu par 2-3 vietu, kur reāli var pretendēt 7-8 mašīnas

     [+] [-]

, 2023-07-22 18:49, pirms gada
Izskatās, ka daudz ko noteiks starts. Maksims kā jau leģendārākais Holivudas un tulpju zemes gladiators noteikti pacentīsies visu nokārtot jau pašā sākumā, bet nekur nav rakstīts, ka tas tā arī būs. Noteikti nav mana mīļākā trase, bet jācer uz to labāko - uz kaut cik aizraujošu cīņu vismaz kādā no sacīkšu nogriežņiem.

  +8 [+] [-]

, 2023-07-22 18:50, pirms gada
backtofire rakstīja: Teicams Luisa sniegums, lieliski, ar šo šasiju atņemt buļļiem ērtā trasē pole...visu izteica Maksimas seja... Tiesa pēdējos līkumos jau likās, ka maximums dabūs top3, jo nepietiekoša pagriežamība bija, taču rezultāts labs.

Norisa sniegums arī rpreicē, tāpat, kā McLaren kopējais sniegums, komandai uzlabojumi dod rezultātu.

Alfa Rameo un Halks, vnk papildus smaidu radīja, malači. Nu , bet Perezs, tāds Perezs abiem ar maksimu pavājš sniegums.

Astons un Sarkanie kkā nestabili.

Jāņem vērē pirmā segmenta specifiku, taču Rikjardo starts ir labs, abu ar Tsunodas sacīkšu temps praktiski vienāds.

Merši ar Raselu gan kko nopūdelēja .

Kopumā, skatoties sacīkšu tempus, Hamim un Norisam kko likt pretī maksimai būs grūti RBR tiešām ātri, taču cerams vismaz pusi no sacīkstes viņiem izdodies radīt intrigu, vai arī parādīs pārējie skaistu sacīksti!
Nevaru beigt priecāties, kā tev pašam šķiet nenormāli asprātīgi saukt viņu par Maksimu un domāt, ka tas kaut kā paceļ tavu ārkārtīgi zemo pašapziņu. 😄

     [+] [-]

, 2023-07-22 18:53, pirms gada
Hose Girtinho rakstīja: Izskatās, ka daudz ko noteiks starts. Maksims kā jau leģendārākais Holivudas un tulpju zemes gladiators noteikti pacentīsies visu nokārtot jau pašā sākumā, bet nekur nav rakstīts, ka tas tā arī būs. Noteikti nav mana mīļākā trase, bet jācer uz to labāko - uz kaut cik aizraujošu cīņu vismaz kādā no sacīkšu nogriežņiem.
Jā, šajā trasē nav tik viegli apdzīt, ja nav RBR, bet jācer uz labāko. Jo pēc pāris intriģējošām Indy sacīkstēm, gribās arī F1, kādu satraukumu un cīņas redzēt .

     [+] [-]

, 2023-07-22 18:56, pirms gada
Nu tagad Meršiem un/ vai McLaren jādabū labs sacīkšu temps un varēs iet kaujā ar Maksu. Protams cerības mazās un visdrīzāk RB nospiedīs viņus pašā sākumā. Ferrari laikam domā par nākamo sezonu, vienīgā intriga vai tur paliks Leklērs.

     [+] [-]

, 2023-07-22 18:57, pirms gada
backtofire rakstīja: Jā, šajā trasē nav tik viegli apdzīt, ja nav RBR, bet jācer uz labāko. Jo pēc pāris intriģējošām Indy sacīkstēm, gribās arī F1, kādu satraukumu un cīņas redzēt .
Kā jau teicu, viss atkarīgs no starta. Ja Luiss startēs pārliecinoši, tad varētu cerētu uz kādu labu cīņu vismaz pāris apļu garumā. Un vēl jātur īkšķi par makiem. Par aizraujošu sacīksti!

  -1 [+] [-]

, 2023-07-22 19:00, pirms gada
Piektdienas Lietvedis rakstīja: Jācer, ka rītdien sacīkste būs interesata, visticamāk Maxis paņems, bet nu vismaz ceru redzēt interesantu cīņu par 2-3 vietu, kur reāli var pretendēt 7-8 mašīnas
Neceri un nebūs vilšanās. Tas in Ungārijas posms, kur interesanti kļūst, ja lietus līst.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-22 19:13, pirms gada
Verstapena uzvara bez šaubām būs nenovēršama. Backtofire varēs gremot tālāk

  +1 [+] [-]

, 2023-07-22 19:23, pirms gada
Nu tad beidzot Čeko iekļuva Q3, par to prieks.

Atšķirība bija 3 (!!!) tūkstošdaļas, arī Lando turpat zem desmitdaļas, beidzot cīņas plecu pie pleca.
Starts būs mega, Maksis netīrajā pusē, prognozēju, ka vismaz sākumā Lando aizbrauks garām.
Rītdien Ungārijā lietus būs?

  -3 [+] [-]

, 2023-07-22 19:45, pirms gada
NiggaBob rakstīja: Verstapena uzvara bez šaubām būs nenovēršama. Backtofire varēs gremot tālāk
Un? Es kaut ko citādāku teicu ? Tev tāda dīvaina argumentācija. RBR uzvarēs tur nav divu domu, ja nenotiks kāds papildus faktors, tīri ātrumā viņiem konkurentu nav. Tā kā atslābsti!

     [+] [-]

, 2023-07-22 19:55, pirms gada
Ir kāds labs links kur var skatīties tiešraidi internetā?

  +1 [+] [-]

, 2023-07-22 20:37, pirms gada
9one rakstīja: Ir kāds labs links kur var skatīties tiešraidi internetā?
https://f1box.me/sky-sports-f1-sky-...

  -1 [+] [-]

, 2023-07-22 21:09, pirms gada
Es vienmēr esmu atslābis. Mans teikuma nozīme bija tāda, ka Tu atkal varēsi savus bezjēdzīgos palagus rakstīt. Un to ka Tev ir īpašas simpātijas pret Hamiltonu, redz visi.

     [+] [-]

, 2023-07-22 21:58, pirms gada
Izrādās Lando Q2 laiks par 0,3 labāks kā HAM

  -2 [+] [-]

, 2023-07-22 22:01, pirms gada
NiggaBob rakstīja: Es vienmēr esmu atslābis. Mans teikuma nozīme bija tāda, ka Tu atkal varēsi savus bezjēdzīgos palagus rakstīt. Un to ka Tev ir īpašas simpātijas pret Hamiltonu, redz visi.
Tavs komentārs izskatījās muļķīgi un vietā tas būtu bijis, ja teiktu, ka uzvarēs kāds cits .

Par palagiem Tev nebūtu jāuztraucās, jo Tava piere viena pirksta platumā tāpat neko gudru nezina.

Nu, un teikums, ka man simpatizē īpaši Hmailtons, liecina, ka tās gudrības Tev nav pat tik daudz, cik netīrumu aiz nagiem Tev.

Jo par saviem favorītiem esmu runājis, taču tādiem kā Tu neaizies .

  +2 [+] [-]

, 2023-07-23 01:58, pirms gada
backtofire rakstīja: Teicams Luisa sniegums, lieliski, ar šo šasiju atņemt buļļiem ērtā trasē pole...visu izteica Maksimas seja... Tiesa pēdējos līkumos jau likās, ka maximums dabūs top3, jo nepietiekoša pagriežamība bija, taču rezultāts labs.

Norisa sniegums arī rpreicē, tāpat, kā McLaren kopējais sniegums, komandai uzlabojumi dod rezultātu.

Alfa Rameo un Halks, vnk papildus smaidu radīja, malači. Nu , bet Perezs, tāds Perezs abiem ar maksimu pavājš sniegums.

Astons un Sarkanie kkā nestabili.

Jāņem vērē pirmā segmenta specifiku, taču Rikjardo starts ir labs, abu ar Tsunodas sacīkšu temps praktiski vienāds.

Merši ar Raselu gan kko nopūdelēja .

Kopumā, skatoties sacīkšu tempus, Hamim un Norisam kko likt pretī maksimai būs grūti RBR tiešām ātri, taču cerams vismaz pusi no sacīkstes viņiem izdodies radīt intrigu, vai arī parādīs pārējie skaistu sacīksti!
Pilnīgs dolbajobs

     [+] [-]

, 2023-07-23 02:28, pirms gada
Beidziet atbildēt tam back fire, savādāk, ja es esmu viņu ignorējis es redzu viņa komentus

     [+] [-]

, 2023-07-23 03:31, pirms gada
backtofire rakstīja: Teicams Luisa sniegums, lieliski, ar šo šasiju atņemt buļļiem ērtā trasē pole...visu izteica Maksimas seja... Tiesa pēdējos līkumos jau likās, ka maximums dabūs top3, jo nepietiekoša pagriežamība bija, taču rezultāts labs.

Norisa sniegums arī rpreicē, tāpat, kā McLaren kopējais sniegums, komandai uzlabojumi dod rezultātu.

Alfa Rameo un Halks, vnk papildus smaidu radīja, malači. Nu , bet Perezs, tāds Perezs abiem ar maksimu pavājš sniegums.

Astons un Sarkanie kkā nestabili.

Jāņem vērē pirmā segmenta specifiku, taču Rikjardo starts ir labs, abu ar Tsunodas sacīkšu temps praktiski vienāds.

Merši ar Raselu gan kko nopūdelēja .

Kopumā, skatoties sacīkšu tempus, Hamim un Norisam kko likt pretī maksimai būs grūti RBR tiešām ātri, taču cerams vismaz pusi no sacīkstes viņiem izdodies radīt intrigu, vai arī parādīs pārējie skaistu sacīksti!
Tik garš un debīls komentārs, bet ko tieši Rasels nopūdelēja tu nepamanīji.

Bet prieks par Raselu. Kaut biežāk tādi kas velkās pusapli tā arī aprautos. Pilnīgi pelnīti. It kā viņam kaut kas būtu mainījies, ka pie kādas 60% trases atzīmes sāktu jau dot virsū...

  +1 [+] [-]

, 2023-07-23 03:45, pirms gada
backtofire rakstīja: Tavs komentārs izskatījās muļķīgi un vietā tas būtu bijis, ja teiktu, ka uzvarēs kāds cits .

Par palagiem Tev nebūtu jāuztraucās, jo Tava piere viena pirksta platumā tāpat neko gudru nezina.

Nu, un teikums, ka man simpatizē īpaši Hmailtons, liecina, ka tās gudrības Tev nav pat tik daudz, cik netīrumu aiz nagiem Tev.

Jo par saviem favorītiem esmu runājis, taču tādiem kā Tu neaizies .
da nevienam tavi pargudrie teksti neintrese, plus neproti izradit elementaru cienu labakajam pilotam formula 1

     [+] [-]

, 2023-07-23 09:20, pirms gada
Heiteris parastais rakstīja: Tik garš un debīls komentārs, bet ko tieši Rasels nopūdelēja tu nepamanīji.

Bet prieks par Raselu. Kaut biežāk tādi kas velkās pusapli tā arī aprautos. Pilnīgi pelnīti. It kā viņam kaut kas būtu mainījies, ka pie kādas 60% trases atzīmes sāktu jau dot virsū...
Bet pirms viņa vilkās Hamiltons, kuru Rasels nedrīkstēja apdzīt.