Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs un Sainss slavē "Ferrari" komandas progresu

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs un Sainss slavē "Ferrari" komandas progresu
Foto: Motorsport.com

Iepriekš "Ferrari" piloti sūdzējās par mašīnas nespēju saprasties ar riepām, taču tagad Šarls Leklērs atzinis, ka Monreālas trasē šī problēma vairs nebija jūtama.

Pēc stratēģiskas kļūdas slapjajā trasē kvalifikācijā, Leklērs neiekļuva pēdējā kārtā un startēja desmitais. Viņa pārinieks Karloss Saincs tikmēr, pēc saņemtā soda, sacīksti uzsāka no 11. pozīcijas. Izmantojot veiksmīgu viena pitstopa stratēģiju, Leklērs svētdien finišēja ceturtais, bet Saincs uzreiz aiz viņa.

"Ņemot vērā to, no kādām pozīcijām startējām, domāju, ka tas bija labākais, ko šajā sacīkstē varējām paveikt," atzinis Leklērs. "Visvairāk priecājos par to, ka sajūtas, ko ieguvu piektdienas treniņbraucienos veicot sacensību simulācijas, svētdienas sacīkstē nemainījās. Lai kādas riepas mēs neuzliktu, vidējās vai cietās, ar visām bijām samērā konkurētspējīgi."

Jau iepriekš notikušajā posmā Spānijā "Ferrari" ieviesa būtiskus mašīnas uzlabojumus, taču Barselonā Leklērs piedzīvoja problēmas, ko īsti nevarēja izskaidrot. Viss mainījās Kanādā, kur sportists izmantoja savādākus regulējumus. Beidzot viņš atzīst, ka problēmas, kas nomocīja sezonas sākumā, tagad vairs nav jūtamas.

"Sezonas sākumā ļoti, ļoti mocījāmies ar nestabilitāti," atzīst Leklērs. "Piemēram, braucot ar vidējā sastāva riepām, viss varēja būt labi, bet, uzmontējot mīkstās vai cietās riepas, mašīna pēkšņi it kā pilnībā "sabruka". Šķiet, ka šajā nedēļas nogalē izdevās aiziet pavisam citā virzienā, ja runājam par regulējumiem. Jutos daudz vieglāk, un tas deva man lielāku pārliecību braucot ar visa veida riepām."

Arī Saincs neslēpj, ka konkurētspējas ziņā svētdien "Ferrari" mašīna bijusi augstā līmenī.

"Pavisam noteikti mums bija lielāks ātrums nekā izsaka pozīcijas, kurās kvalificējāmies," viņš sacīja. "Jutu, ka varētu būt bijis ļoti interesanti cīņā ar vadošajiem braucējiem, ja mēs būtu kvalificējušies starp viņiem. Labs ātrums un cienījama stratēģija ļāva iegūt ceturto un piekto vietu. Stratēģija bija ļoti laba. Tas bija pareizs lēmums, uzreiz nedoties boksos. Vidējās riepas jau kopš piektdienas kalpoja labi un ar tām varēju nobraukt maksimāli daudz apļus. Ar cietajām riepām uz šīs mašīnas braukt vienmēr bijis nedaudz sarežģītāk."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-06-23 12:32, pirms gada
Austrijā redzēsim vai tie tiešām ir uzlabojumi vai vienas trases stāsts.