Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Rikjardo nav kandidāts uz De Vrīsa vietu "AlphaTauri" komandā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Rikjardo nav kandidāts uz De Vrīsa vietu "AlphaTauri" komandā"
Daniels Rikjardo. Foto: Red Bull

Komentējot baumas par iespējamo "AlphaTauri" vienības braucēja Nika de Vrīsa nomaiņu ar citu pilotu, Helmuts Marko paziņojis, ka holandiešu pilotam ir izteikts brīdinājums, taču pagaidām viņa vieta nav apdraudēta.

Nesen uzpeldēja baumas, ka "Red Bull" vadība nav apmierināta ar F1 debitanta sniegumu, kā rezultātā jau drīz varētu lemt par viņa nomaiņu ar testpilotu Danielu Rikjardo. "Red Bull" pilotu programmas vadītājs Marko atklāj, ka De Vrīsam patiešām ir pateikts uzlabot veikumu, taču, ja tas tiks izdarīts, viņš savu vietu saglabās.

"Tuvāko sacīkšu laikā nekas nenotiks," intervijā "F1 Insider" sacīja Marko. "Mēs runājām ar De Vrīsu, un viņš ar mums ir vienisprātis: viņam jāuzlabo sniegums. Līdz komandas biedram Juki Cunodamn, kurš brauc labi, atstatums ir pārāk liels. Runājot futbola valodā, Niks ir dabūjis dzelteno kartīti, bet vēl ne sarkano. Ja viņš uzlabos sniegumu, nekādu problēmu nebūs."

Lai gan izskanējušas runas, ka nomainīt De Vrīsu varētu pieredzējušais Rikjardo, Marko atklāj, ka šie piloti nav kandidāti. Vajadzības gadījumā izvēle tikšot veikta no "Red Bull" jauno braucēju programmas sportistiem.

"Ja piepildīsies sliktākais scenārijs, mēs varam izvēlēties no savu jauno talantu pulka," saka Marko. "Runa ir par Liamu Lavsonu un Ajumu Ivasu. Rikjardo nav starp viņiem."

Tāpat Marko komentējis baumas par Mika Šūmahera iespējamo pievienošanos "AlphaTauri" vienībai: "Viņš ir "Mercedes" pilots un mūsu plānos neietilpst. Par viņu atbildīgs ir Toto Volfs."