Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Honda" gatavojas piegādāt motorus "Aston Martin" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" gatavojas piegādāt motorus "Aston Martin" komandai
Foto: Motorsport.com

"Honda" rūpnīca meklē iespējas 2026. gadā atgriezties F1 pasaules čempionātā dzinēju piegādātājas statusā. Tiek ziņots, ka sadarbība visticamāk tiks veidota ar "Aston Martin", kas vēlas iegūt neatkarību no "Mercedes".

Lorensam Strolam piederošā komanda šobrīd izmanto "Mercedes" ražotos motorus, ātrumkārbu un aizmugurējo piekari. Tāpat tā lieto arī Vācijas autoražotājam piederošo vēja tuneli Braklijā. Tomēr "Aston Martin" vēlme ir kļūt par neatkarīgu komandu, kas būtu iespējams apvienojot spēkus ar "Honda".

"Honda" vēlme atgriezties nav nekāds noslēpums, jo šis ražotājs tika iekļauts starp tiem sešiem dzinēju piegādātājiem, kas apstiprināti dalībai čempionātā 2026. gada sezonā. Togad spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi.

Šobrīd "Honda" dzinējus turpina izmantot "Red Bull" un "AlphaTauri" vienības, bet Japānas autoražotājs vairs nav pilnvērtīgs partneris, kā tas bija iepriekš. Motori tiek uzturēti un attīstīti jaunajā "Red Bull Powertrains" ražotnē. Jau oficiāli paziņots, ka 2026. gadā "Red Bull" uzsāks sadarbību ar "Ford", līdz ar ko "Honda" šajā vienībā vairs nebūs iesaistīta.

Daudz iespēju "Honda" nav atlicis, jo iespējamā partnerkomanda varētu būt "Williams", "McLaren" vai "Aston Martin". Portāls "Motorsport.com" vēsta, ka šobrīd no "Honda" vadības puses ir nostādīts konkrēts virziens, un tas ir sadarbības sākšana ar šogad ļoti progresējušo "Aston Martin" vienību. "Aston Martin" izpilddirektors šobrīd ir Martins Vitmāršs, kurš strādāja "McLaren" komandā, kad tā noslēdza vienošanos par dzinēju piegādi no "Honda".

Beidzot sadarbību ar "Mercedes", Strola komandai nāktos pašai konstruēt ātrumkārbu un aizmugurējo piekari. Šobrīd tapšanas stadijā ir "Aston Martin" jaunā rūpnīca un vēja tunelis, kas to padarīs pilnībā iespējamu. Sarunas ar "Honda" šobrīd notiek, bet gala vienošanās vēl nav panākta.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs